Bo mitt i naturen, med promenadavstånd till både stad och bad

Brf Björnö Vik har fått ett oslagbart läge. Här, mitt i Roslagens påtagligt vackra natur, växer ett modernt bostadsområde fram. Så nära det glittrande vattnet i Kvisthamraviken att du kan gå ner med handduken över axeln och hoppa i – men ändå med bekvämt gång- och cykelavstånd till Norrtäljes mysiga stadskärna.

En vinnande kombination

- Att få skapa ett helt nytt område ihop med befintliga värden är verkligen en toppengrej! Jag har svårt att tänka mig att någon inte skulle trivas här, säger Peter Stenberg, arkitekten bakom området. 

Peter Stenberg, arkitekt

Och vi kan inte annat än att hålla med. Här smyger sig naturen, med berghällar och tallar, ända in mellan husen och smälter sömlöst ihop med den omsorgsfullt bearbetade tomtmarken. Allt är klart när du flyttar in: grusgångar, stenläggningar, häckar och gräsmattor. Och uteplatser, förstås. Båda hustyperna har flera sådana att njuta av.

Plats för liv och lugn

Placeringen av husen, med gaveln mot gatan, ger både tillgång till livet i området och lugnet på baksidan, berättar Peter. Husen är färgsatta i milda pastelltoner, där vitt och ljusgrönt bildar en harmonisk bas och ljust gula och ljust röda accenthus ger liv åt helhetsintrycket.

- Det här är första gången vi jobbar med den här typen av kulörer, och det känns som vi fått till en färgsättning som ligger helt rätt i tiden. Färgerna skapar en skön variation som gör att varje gata upplevs lite olika, förklarar Peter.

Rum för vardagsmys och vardagslyx

De två husmodellerna i Brf Björnö Vik liknar varandra, båda har väl utnyttjade kvadratmetrar med sociala ytor på nedre plan och lugna, sköna sovrum på övervåningen. Samtidigt bjuder de på lite olika fördelar beroende på vad just du är ute efter. Så här summerar Peter några av husens höjdpunkter:

120 kvm

- Ett väldigt bra boende med uteplatser både på framsidan och baksidan av huset! Här får man 3 riktigt bra sovrum och två rejäla badrum. Extra plus för sovrummet på nedre plan, praktiskt som gästrum eller ett lite avskilt sovrum för tonåringen i familjen. Visserligen en ganska traditionell planlösning, men det är en planlösning som verkligen fungerar. Här har vi vänt och vridit på allt för att få ut bästa möjliga boendekvalitet för pengarna.

136 kvm

- Ett perfekt hus för den sociala familjen. Nedervåningen är i princip ett enda, jättestort rum där stora fönster gör att det känns som du sitter ute i naturen. Men här finns också en riktig matplats där åtta personer får plats vid bordet. Och det öppna köket, där i princip all köksutrustning döljs bakom skåpluckor ger ett fantastiskt exklusivt intryck. Och vi ska heller inte glömma takterrassen uppe på carporten…

Valet är ditt

Brf Björnö Vik erbjuder helt enkelt väldigt bra bostäder med lite olika karaktär.
– Vilken hustyp som är bäst? Det väljer du som flyttar in, avslutar Peter.

Vilket hus passar dig?

Vilket hus ska du välja?
Båda husmodellerna har sin charm, och det är inte alltid så enkelt att välja. Här kommer en snabbguide för dig som funderar:

• Behöver din familj fyra sovrum? Välj Planelement 136 m².

• Föredrar du en något lägre prislapp framför ”det lilla extra” i standarden? Välj Start Living 120 m².

• Har du alltid drömt om att kliva ut på en uteplats med utsikt? Välj Planelement 136 m².

• Är det viktigt för dig att ha ett av sovrummen på nedervåningen? Välj Start Living 120 m².

• Önskar du ett smidigt boende med färdig trädgård, dubbla uteplatser, carport, förråd och öppen planlösning? Både Start Living 120 m² och Planelement 136 m² har detta!

Dela detta

Hitta bostad i Björnövik!

Är du intresserad av att flytta till Björnövik? Klicka här för att läsa mer om Norrtäljes nya stadsdel och ett projekt med bostäder som passar just dig.

Hitta bostad i Björnövik!