Trevliga Täby attraherar många bostadsköpare

Täby kommun har ett gott rykte i hela Sverige och det är väldigt populärt att bo här, berättar Mattias Arnkvist på ERA Ditt Hem Fastighetsförmedling. Inte så konstigt, kanske, för Täby har något för alla. Ett varierande utbud av bostäder, nära till naturen, all service du behöver och bekväm pendling till såväl Solna som centrala Stockholm.

Stabilt prisläge

Efter en lite skakig inledning på året ligger bostadspriserna i Täby åter på en stabil nivå, enligt Mattias. Kommunen har stor inflyttning och speciellt när det gäller radhus och villor kommer många bostadsköpare från lägenheter i Solna och Sundbyberg.

– Många är redo för familjelivet och kan tänka sig att flytta lite längre ut, men inte för långt. Då passar Täby perfekt. Täby är en av Stockholmsregionens snabbast växande kommuner, och när Roslagsbanan förlängs in till city blir redan bra kommunikationer ännu bättre, säger Mattias.

Att göra ett bra köp

I Täby finns en bostad för alla. Från äldre bebyggelse till helt nyproducerat. Mattias menar att det viktigaste när du förbereder dig för ett köp är att ta reda på var – och hur – du vill bo. Hur är området? Passar det för familjens vardagslogistik? Skulle ni trivas här? Läs på, och gör gärna ett besök i omgivningarna innan ni slår till. Lägg heller inte för mycket fokus på att bostaden ska vara rätt steg i boendekarriären, alltså att du ska känna dig säker på att kunna göra vinst på den i framtiden.

– Om ni bara tänker bo där i ett par år kan det vara okej att tänka kortsiktigt, men att förutspå hur marknaden kommer se ut om tio år är nästintill omöjligt. Det man generellt kan säga är att på lång sikt pekar priserna statistiskt sett alltid uppåt, och att radhus sällan drabbas av lika stora svängningar som villapriser, säger Mattias.

Bekvämast med ny bostadsrätt

Att köpa ett nyproducerat radhus i bostadsrättsform tycker Mattias är ett bra och bekvämt alternativ som passar många. Dels för de som känner sig klara med villaägande och renoveringar, men också för barnfamiljen som vuxit ur sin lägenhet. Dels för ekonomins skull, men också för att allt är helt nytt och för att du får möjlighet att påverka hur din bostad ska se ut. Och i bostadsrätten står föreningen för allt yttre underhåll och reparationer, det gör det enklare att räkna ut din boendekostnad varje månad.

– Ett hus som är helt nytt är också byggt med den senaste tekniken för att vara så energismart och miljövänligt som möjligt. Äldre hus kan dras med riskkonstruktioner, det bör man vara medveten om, säger Mattias.

Mattias bästa tips till dig som går i köptankar

Mattias Arnkvist, mäklare på ERA Real Estate

  • Var vill du bo? Läs på om olika områden och bostäderna som finns där. Gör ett besök för att känna in stämningen.
  • Tänk inte bara på att göra vinst vid en senare försäljning – familjen ska trivas också.
  • Om du köper nytt: tänk på att välja en stabil bostadsutvecklare med ett gott rykte.
  • Ute efter ett radhus? Ta en titt på Brf Hägerneholm Park 1, där bygger OBOS jättetrevliga hus i ett mysigt nybyggt område nära naturen, och med all service i Arninge centrum på bekvämt avstånd.
Dela detta

Brf Hägerneholm Park

Moderna radhus i naturskönt område

Husen som har en öppen och ljus planlösning kommer ligga i ett fint, barnvänligt område med gångavstånd till skolor, kommunikation, affärer och restauranger. 

Läs allt om projektet här

Artikel

Upptäck småstadskänsla i Hägerneholm

Mäklare Mattias Arnkvist fortsätter berätta om Täby och den nya stadsdelen Hägerneholm som har en mysig småstadskänsla!

Läs artikeln

Gå på visning och låt dig inspireras

I Brf Hägerneholm Park 1 har vi låtit inreda ett visningshus. Titta in på hemsidan och låt dig inspireras av bilderna eller boka in dig på en visning och upplev "nyhemskänslan" !

Besök sidan för visningshuset!