Därför valde vi Björnövik

Lagom till jul flyttar Peter Lundqvist och sambon Hanna in i sitt alldeles nybyggda radhus i Brf Björnövik 1. Förväntningarna är förstås stora när paret byter sin lägenhet på 55 kvm mitt i stan mot ett helt hus på 120 kvm. Men, hur kom det sig att valet föll på just det här huset?

- Först och främst: det blir trångt att bo i en tvåa hela livet! Vi ville ha något lagom stort för att kunna skaffa barn, så vi började titta på radhus och kedjehus. Och både jag och Hanna var helt inne på nyproducerat och bostadsrätt redan från början.

Vi vill bo bekymmersfritt, det är skönt att föreningen tar hand om snöröjning och sådant, berättar Peter. Med de kriterierna satta kunde bostadsjakten börja. Men det visade sig snart att nyproducerade radhus inte precis var något som fanns i överflöd i Norrtälje.

Rätta läget

Paret insåg att det bara fanns två områden att välja mellan, och det ena låg dessutom på fel sida stan för Peter och Hanna som båda pendlar till Stockholm för jobb. Men som tur var hade Brf Björnövik 1 desto fler rätt.

– Här får vi ett fint läge vid vattnet, jag gillar verkligen att husen ligger så högt. Vi får ett fint hus till ett bra pris och smidig pendling till jobbet. Och dessutom ska det bli kul att bo i ett alldeles nytt område, i ett nytt hus som vi får vara med och planera hur det ska se ut. Det här med tillval är en bra grej, konstaterar Peter.

Hem för trevliga kvällar

Paret valde det lite mindre radhuset på 120 kvm, dels för den lite lägre prislappen, men också för att de gillade planlösningen. Och ytan räcker fint för dem, just nu i alla fall. En av de största fördelarna med huset tycker Peter är den öppna planlösningen på nedervåningen.

– Det känns som man kan ha riktigt trevliga kvällar där. Även om någon står i köket och lagar mat och de andra sitter i soffan är alla med, så har vi det inte i lägenheten vi bor i idag.

Och något alldeles underbart

Så, förutom att dubbla ytan för sitt boende, vad ser Peter mest fram emot med flytten?
– Att köra upp bilen på sin egen uppfart och parkera i egen carport. Efter att ha levt med att behöva jaga parkering runt om i stan ska det bli underbart med egen parkeringsplats för våra båda bilar. Och så att få diskmaskin, det ska bli otroligt skönt, skrattar Peter.

Peters fem bästa Norrtälje-tips

Funderar du också på att flytta till Björnövik? Grattis, i trakten finns massor av härliga platser att upptäcka. Eftersom Peter är en äkta Norrtäljebo bad vi förstås om några tips:

  • Stadskärnan och societetsparken – promenera genom stan och ner mot havet, jättemysigt!
  • Pythagoras industrimuseum – ett museum i form av en gammal fabrik där allt bara lämnats kvar som om de bara stängt för dagen och gått hem.
  • Furusund – vacker gammal badort med mycket fina vägar runt omkring, speciellt om man kör motorcykel. Från Furusund kan du också ta färja till Yxlan och Blidö.
  • Bondens Glasskalas – de gör all sin glass själva på mjölken från egna kor. Och man sitter jättefint längs Väddö kanal.
  • Grisslehamn – här kan du både handla färsk fisk och äta gott.
Dela detta

Hitta bostad i Björnövik!

Är du intresserad av att flytta till Björnövik? Klicka här för att läsa mer om Norrtäljes nya stadsdel och ett projekt med bostäder som passar just dig.

Hitta bostad i Björnövik!

Visningshus

Gå på visning i Brf Björnö Vik 1

Just nu arrangerar vi flera visningar av våra inredda visningshus i Björnö Vik. Gå in på resp visningswebb för att se bilder från husen och boka in en tid!

Visningshus 120 kvm

Visningshus 136 kvm