Hälften sålda – säljsuccé för lägenheterna i Brf Dansbandet 1!

Prisvärda, moderna kvalitetslägenheter på cykelavstånd från Norrköping. Brf Dansbandet 1 har blivit en säljsuccé, och idag är hälften av de 32 bostäderna sålda. Vi tog en avstämning med kundansvarig Pernilla Eriksson innan semestern.

Hälften sålda bara några månader efter säljstart är imponerande, särskilt i coronatider. Vad är din kommentar?

Vi har knappt märkt av någon coronapåverkan här, skulle jag våga påstå. Tvärtom har vi sålt i en mycket bra takt, och det tror jag beror på det fina läget nära både natur och centrum, och att projektet i sig har blivit uppskattat med sin variation på boendestorlekar. Det finns en efterfrågan på lägenheter här och nu möter vi den.

Pernilla Eriksson, Kundansvarig på OBOS

 

Den minsta lägenheten är på 53 kvm, och den största på 95 kvm. Skulle du säga att alla kan hitta en bostad här?

Absolut, här finns något för alla. Marklägenheterna har egen uteplats och en liten trädgårdstäppa, och övriga lägenheter har egen balkong och loftgång, så att gränserna mellan inne och ute suddas ut. Det är nog annars något som många som bor i lägenhet kan sakna – just en egen yta där man kan uppleva känslan av att vara utomhus. Att det finns i hiss i huset är förstås viktigt ur tillgänglighetssynpunkt.

Vilka är det som väljer att flytta hit?

Vi ser ett mönster i att det är övervägande norrköpingsbor som visat intresse för vårt projekt. Men åldersmässigt har vi variationer från 25 till 80, och det är precis så det ska vara för att få till en bra blandning och mångfald i kvarteret.

Föreningen får kvalitetsmärkningen Trygg BRF. Tror du att det har spelat roll för försäljningen?

Trygg BRF innebär att föreningen har vissa redovisningskrav vad gäller ekonomin, vilket gör att det blir en stor transparens för kunderna, som i sin tur kan jämföra bostadsrättsföreningar som har fått märkningen. Jag tror kanske inte att det har varit försäljningspåverkande, men jag vet att det här är en bra stämpel för projektet att ha ur ett trygg- och nöjdhetsperspektiv för kunden.

Hur har vi arbetat med livet mellan husen här för att bostadsrättshavarna ska trivas?

Livet mellan husen ÄR viktigt för oss på OBOS, och det får aldrig bara bli ett uttryck som vi använder oss av, utan det ska betyda något. I Brf Dansbandet 1 har vi lagt fokus på en trevlig innergård med lekplats och en pergola, så att de boende enkelt kan träffas och umgås.

Det finns en grannförening också – Brf Dansbandet 2 där ni har byggt radhus. Vad är status där?

De är inflyttade sedan i vintras och föreningen är överlämnad. Alla har bott in sig, och trivs mycket bra i området.

Projekt

Försäljning pågår

Brf Dansbandet 1

Norrköping, Sandtorp

  • Antal bostäder 32 lägenheter
  • Pris Från 1.620.000 kr
  • Inflyttning Hösten 2021
Läs mer