Norrköpingsbo? Så vill du bo!

Norrköping är en trevlig och alldeles lagom stor stad i ständig utveckling. Och det är det många som vill bo här, berättar Robert Jonsson på Skandiamäklarna. Men hur ser bostadsmarknaden ut? Och hur vill Norrköpingsborna helst bo? Vi har tittat närmare på saken.

Bekvämlighet framför allt

Hur vi helst vill bo har förändrats de senaste åren. För några år sedan ville många lägga vantarna på riktiga renoveringsobjekt, säger Robert. Men så ser det inte ut idag. Idag vill vi bo bekvämt. Och det gäller framförallt de som är lite yngre.

Robert Jonsson - S

– Det hände något när 90-talisterna började köpa bostad. Idag vill de allra flesta vill ha ett fint hem, men de har inte tid att sköta allt. Många jobbar mycket, eller prioriterar hellre att få mer tid till familj eller fritidsintressen, säger Robert

Bostadsrätt är helrätt

Nyckelordet är lättskött. Att renovera eller ens ta hand om en villa med stor gräsmatta känns oöverstigligt för många, samtidigt som man ändå vill ha sitt eget. Då är ett radhus i bostadsrättsform ett utmärkt val, enligt Robert. Och gärna ett nyproducerat sådant.
– Där får du villakänslan, men slipper samma personliga ansvar som i en egen villa, och så får du mer tid över till det du helst vill göra. Ett nytt hus där du inte behöver tänka på underhåll eller renoveringar gör att du kan lättare se vad dina kostnader blir. Många uppskattar också att slippa budgivning.

Stabilt prisläge

Trots en hel del nyproduktion de senaste åren är utbudet av bostäder till försäljning lite mindre just nu, men det finns fortfarande guldkorn att få tag på. OBOS bygger till exempel Norrköpings första stadsnära radhus i härliga Sandtorp, eller Kneippen Syd som det också kallas. Efterfrågan på bostäder är däremot fortsatt stor och prisutvecklingen i Norrköping ligger stabilt, berättar Robert. Här märks inte samma nedgångar som drabbat storstadsregionerna, även om vissa försäljningar kan ta lite längre tid. Dels på grund av hårdare krav från bankerna, men också för att köparna tar tid på sig med att bestämma sig. Och det är bra, menar Robert.

Våga ta steget

Många Norrköpingsbor som idag bor i lägenhet vill köpa bostad, och framförallt bostadsrätter. Men hur ser marknaden ut idag, vågar man slå till?
– Absolut, det är fortfarande bostadsbrist i Norrköping, så jag ser inte att man behöver känna sig orolig för att köpa om man bara har möjlighet. Du bor trots allt billigare än när du hyr din bostad, avslutar Robert.

Roberts råd till dig som ska köpa

Först och främst: fundera på vad du är ute efter. Hur mycket tid kan, eller vill, du lägga på ditt boende? Och när du väljer nybyggt ser Robert också gärna att du väljer ett objekt som produceras av en stor och välrenommerad bostadsutvecklare.
– Man bör se till att den som bygger bostaden har god ekonomi och att de vet vad de gör, för att de har gjort samma sak många gånger förut, säger Robert.

Projekt

Försäljning pågår

Brf Dansbandet 1

Norrköping, Sandtorp

  • Kommun Norrköping
  • Antal bostäder 32 lägenheter
  • Boarea 53 - 95 m²
  • Pris Från 1.620.000 kr
  • Inflyttning Hösten 2021
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer

Ett nytt hem

Att flytta till ett nybyggt hem är en speciell upplevelse. Här hittar du inspiration, visningar och information för dig som vill flytta till ett nytt hem hos OBOS.

Läs mer om ett nytt hem