Njut av vardagens guldkant i Lilla Källviken

Lilla Källviken är ett charmigt område cirka fem kilometer från Falu centrum som byggs ut till att omfatta cirka 400 bostäder. Området ligger mitt i grönskande natur och har samtidigt närhet till både service, handel och en helt ny förskola. Här njuter du enkelt av vardagens guldkant bara ett stenkast från gnistrande skidåkning, avkopplande golf och svalkande dopp.

Ski-in/ski-out-läge!

Faluns eget alpina center är rena drömmen för dig som tycker om att stå på skidor. Här finns två fullånga liftar och tre backar; Branten (för dig som gillar utmaningar), Familjebacken och Falu Snowpark med hopp, rails och boxar. Källviksbacken har öppet från december till april, och erbjuder (förutom den allmänna åkningen) både parkträning, klubbverksamhet och alpinträning.

Youtube video preview

Bad och fiske i Runn

Bara ett stenkast från området ligger sjön Runn – Dalarnas näst största sjö, efter Siljan. I februari varje år ordnas Runn Winter Week, en vecka fylld av spännande evenemang längs med sjön – som till exempel Marathon Speed Skating. Runn är också hem åt många små öar, vilket gör den perfekt för exempelvis långfärdsskridskoåkning eller små seglatser. Sommartid är det också en given badsjö, och föredrar man fiske kan man fånga både gädda, abborre, lake och vitfisk.

Slå ett slag för egentid

Tycker du om att golfa så har du fantastiska förutsättningar på Samuelsdals Golfklubb en bit från Lilla Källviken. Klubben öppnade redan 1993, men har sedan hösten 2017 blivit en komplett 18-hålsanläggning. Här kan du uppleva kvalitetsgolf i naturskön miljö och förutom ett brett kursutbud erbjuds också klubbverksamhet både för barn, vuxna och pensionärer. 100 meter från klubbhuset ligger Samuelsdals Pensionat där man serverar god lunch och fika, för dig som vill ta en bit mat efter golfrundan.

Alltid nära till allt

Lilla Källviken är inte bara ett naturskönt område med närhet till det som gör livet lite extra härligt och roligt. Det har också nära till sådant som gör att du enkelt får ihop vardagspusslet. En helt nybyggd förskola, en F-6-grundskola och Citygross är bara några exempel på vad som finns inom gångavstånd. Och vill du in till centrala Falun går det bussar regelbundet – eller varför inte ta en promenad eller cykeltur in till stadskärnan?

Projekt

Slutsålt

Brf Astrid Fredrikssons väg

Falun, Lilla Källviken

  • Kommun Falun
  • Antal bostäder 14 kedjehus
  • Boarea 121 m²
  • Inflyttning Med start sommaren 2021
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer

Precis som det ska vara

Tryggt och enkelt med OBOS

Ett bostadsköp är ofta en av livets största affärer, och vi vill att den ska vara en glädjefylld händelse – inte något svårt och komplicerat som du behöver ligga sömnlös över.

Läs mer!