Nära till allt som Falun har att erbjuda

Att bo i Falun har många fördelar, inte minst om du bor så centralt som i Surbrunnshagen. Här har du ju promenad- eller cykelavstånd till hela Falu centrums utbud. Men, vad kan man då göra där? Vi tog en pratstund med Hanna Cederhorn, en av många som valt att flytta tillbaka till Dalarna efter studier i storstaden.

Träning och friluftsliv

I Falun är det inne att vara ute. För dig som uppskattar en aktiv fritid har Falun massor att erbjuda. På Lugnet, knappt 10 minuters cykeltur från Surbrunnshagen, finns träningsmöjligheter för alla smaker – året runt. Lite längre bort, men fortfarande väl inom cykelavstånd ligger härliga sjön Runn som lockar med segling, paddling och bad under sommaren, och långfärdsskridskor på vintern. – Och så finns det fina längd- och löparspår runt om i Falun, tipsar Hanna.

Kulturupplevelser för alla

Men Falun är inte bara friluftsliv, här finns också en hel del kulturupplevelser att ta del av, berättar Hanna. Staden är hemort för Dalasinfoniettan, Dalarnas länsorkester med 28 heltidsanställda musiker och en bred repertoar. De spelar både på hemmaplan, runt om i Dalarna och över hela landet. En lagom promenad från Surbrunnshagen ligger Magasinet. Här ordnas både foto- och konstutställningar – och inte minst konserter.
– Här är det lite mer fokus på pop. Magasinet är trevligt, året om, säger Hanna.

Äta ute eller ta en fika

Utbudet av caféer och restauranger i Falun har blivit mycket bättre på senare tid, menar Hanna. Ett trevligt fik är Bagarstugan som ligger vid Falu Gruva, och inne i centrum vill Hanna tipsa om mysiga Thunströms Köpmansgård där det även ordnas konsertkvällar på sommaren. Så vart går man då för en bit god mat?

– Både Smak och Banken Brasseri & Bar är bra. Banken är en mer klassisk restaurang och Smak har en stor fin uteservering på sommaren, tipsar Hanna.

Och kom ihåg, bor du i Surbrunnshagen har du promenadavstånd hem.

Allt man behöver

Att bo i Falun är att bo lugnt och skönt med nära till naturen – och med fina träningsmöjligheter året om, säger Hanna. Men är det då någonting hon saknar?
– Ett lite större shoppingutbud hade väl inte skadat, men här finns ändå allt man behöver.

Hanna gillar också att Faluns lagom storlek gör att du kan cykla nästan överallt. Inte minst om du bor i Surbrunnshagen. Och vill du ta dig längre bort har du heller inte långt till resten av världen. Resecentrum når du med en kort cykeltur, det är nära ut på E16 - och med bil tar du dig till Dala Airport på en halvtimme.

Ta en utflykt?

Missa heller inte allt fint som finns att uppleva i trakterna omkring Falun, här är några av Hannas bästa utflyktstips.

Falubon Hanna Cederhorn

Pärlan Second Hand – bra loppis i Gustafs.
Kulinariet – saluhall med massor av godsaker i Stora Skedvi, de gör bland annat eget knäckebröd.
Carl Larsson-gården – en klassiker, men alltid lika trevligt!

Projekt

Försäljning pågår

Brf Högbobäcken

Falun, Surbrunnshagen

  • Kommun Falun
  • Antal bostäder 18 radhus
  • Boarea 115 m²
  • Pris Från 2.395.000 kr
  • Inflyttning Sommaren 2021
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer