Lagom lantligt med nära till stan

Bara 15 minuter från Umeå, där Umeälven och Vindelälven flyter samman, hittar vi vackra Vännäsby. Här bor du omgiven av fantastisk natur, i en livlig by där hemvändande åttiotalister trivs lika bra som inflyttade femtioplussare – med flera... Vad är Vännäsbys hemlighet? Johanna Udd, kundansvarig på OBOS, berättar.

Nära till allt

– Vännäsby är ett otroligt fint ställe att bo på. Här är lugnt och tryggt, men ändå nära till stan. Man kanske tror det ligger långt bort, men det är bara 2,5 mil till Umeå och till Vännäs är det inte mer än 4 kilometer, säger Johanna.

Johanna Udd, Kundansvarig på OBOS.

I Vännäsby har du dessutom det mesta du behöver i vardagen på hemmaplan. Här finns skola och förskola, matbutik med postombud, gym, bensinmack, pizzeria med mera. Blir du mer shoppingsugen tar du dig enkelt in till både Vännäs och Umeå, såväl med bil som med kollektivtrafik. Vännäsby har också ett rikt föreningsliv, med till exempel fotboll, innebandy och skidåkning. 

Alla möjligheter till uteliv

Naturen är förstås ett stort plus i kanten för Vännäsby. Här finns gott om fina strövområden, fantastiskt fiske i älvarna och härliga badupplevelser i små sjöar – eller i uppvärmd bassäng på det närliggande Vännäsbadet om du föredrar det. Och även på vintern finns massor att upptäcka i närområdet, både på skidor och skoter.

– Här finns mycket att göra för den som gillar att vara ute i naturen, inte minst den fina strandpromenaden som går ända in till Vännäs för den som vill, tipsar Johanna.

Föredrar du en annan typ av uteliv? På byns egen festplats ordnas det dans och andra aktiviteter. Och så har du ju hela Umeås utbud inom räckhåll.

Pendeln in till Umeå är snabb och bekväm!

Här bor du lagom mycket på landet

De flesta drömmer någon gång om att flytta ut på landet, men ändå är det ganska få som gör slag i saken. Kanske för att hamna mitt ute på landsbygden utan vare sig grannar eller någon service i närheten blir en väl stor omställning? Då kan en by som den här vara ett utmärkt alternativ.

– Vännäsby är en levande by med en härlig mix av människor som är väldigt engagerade i sin by. Här bor också många drivna företagare, berättar Johanna.

Och vet du vad? Här kan du både bo i villa – och i lägenhet eller radhus i bekväm bostadsrättsform. Allt till helt andra priser än inne i Umeå.

Johanna tre bästa tips

  • Promenera på strandpromenaden – njut av vackra vyer hela vägen till Vännäs.
  • Gör en utflykt till Slöjdarnas hus – beundra och köp hemslöjd och konsthantverk från trakten.
  • Upptäck shoppingen i Vännäs – Umeå i all ära, men Vännäs har massor att erbjuda. Till exempel en riktigt bra second hand-butik där du kan hitta personlig inredning till ditt nya hem.

Detta visste du inte om Vännäsby!

Projekt

Försäljning pågår

Brf Lokstallet 2

Vännäs, Vännäsby

  • Kommun Vännäs
  • Antal bostäder 5 radhus, 8 lägenheter
  • Boarea 54,5-120 m²
  • Pris Från 950 000 kr
  • Inflyttning Pågår
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer

Projektutvecklaren berättar

Varför välja Lokstallet?

Läs mer