Det är lugnt, tryggt och genuint

I Vännäsbys nyaste område finns familjevänliga brf Lokstallet 2, ett område med totalt 13 bostäder, varav 5 radhus och 8 lägenheter. Här bor Mikael och Stina med sina två barn.

Lättskött med nyproduktion

Familjen har nu bott i Vännäsby i några månader och trivs väldigt bra. Det är lugnt och tryggt, genuint, alla hälsar och är trevliga här berättar Stina.

Mikael och Stina bodde tidigare i en lägenhet i stan, men som många andra började dom bli trångbodda och letade ett större boende. I början tittade dom mest i Umeå, men en dag fick de syn på en Hemnet-annons om Brf Lokstallet 2 och det kändes plötsligt rätt. Nyproduktion, bra pris och ingen budgivning. Dom hörde mycket gott om Vännäsby som ligger bra till eftersom det är smidigt och enkelt med buss eller tåg till Umeå. En bostadsrätt var precis rätt för familjen som även har en sommarstuga - nu har dom ett hus men behöver inte sköta mer än sina egna blommor om dom inte vill!

Familjevänligt och tryggt område

Båda två jobbar i Umeå men har barnen på förskola och skola i Vännäs. Stina berättar att det är jättemycket barn i området. Dom äldre barnen kan springa över till varandra och leka och det finns gott om aktiviteter för barnen att utvecklas i. Det känns väldigt tryggt.
Vad är då det bästa med radhuset dom bor i?
”Det är att det är ljust och trevligt, en underbar altan, två stora badrum och den egna carporten är värd jättemycket” säger Mikael.

Perfekt pendlarläge till Umeå

För den som inte varit till Vännäsby kanske uppfattningen är att det inte händer något på orten eller att det är långt bort, men den bilden har inte familjen; Vi startar bara 5 minuter tidigare till jobbet nu än vad vi gjorde då vi bodde i Umeå, pendeln tar 20 minuter och du hamnar mitt i Umeå, perfekt för Stina som jobbar på biblioteket i stan. Det finns också gott om service och aktiviteter, älvspromenaden, slalombacken, gym i närheten och många företag som växer på orten.

Nu har familjen bott i radhuset några månader och har lite kvar innan de inrett och möblerat helt klart, men hur hoppas de att livet är här om 5 år?
”Då hoppas vi att det har byggts ännu fler villor och att vi har goda grannar och en bra sammanhållning, att barnen har fortsatt många kompisar och möjlighet att ägna sig åt sina intressen”

Vilka är vi..?

Stina: 38 år, jobbar som bibliotekarie i Umeå och syns ibland på bokbussen runt i kommunen. Gillar träning, umgås med vänner och ägnar sig gärna åt släktforskning och foto när hon har tid över.

Mikael, 39 år. Jobbar som arbetsledare på HSB i Umeå, springer gärna men tar sig en välförtjänt vila på soffan när han kan. Stugan i Lövsele är deras andra hem.

Barnen Hilma 6 år och Manfred 2 år är busfröna i familjen som går i förskoleklass och förskola!

Projekt

Försäljning pågår

Brf Lokstallet 2

Vännäs, Vännäsby

  • Kommun Vännäs
  • Antal bostäder 5 radhus, 8 lägenheter
  • Boarea 54,5-120 m²
  • Pris Från 950 000 kr
  • Inflyttning Pågår
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer