I Sörping är det enkelt att trivas

Välkommen till en mysig ort med stor charm. Här kan du njuta av småstadens alla fördelar, och samtidigt ha hela Norrköpings utbud på bekvämt avstånd. För de allra flesta är Söderköping mest känd som en sommarstad – berömd för sin goda glass, och fina promenader längs med Göta kanal. Men den här pärlan till stad har mycket mer än så att erbjuda – året om.

Vardagsliv – och vardagslyx

Förskolor, skolor och livsmedelsaffärer – här finns allt sådant som får vardagen att fungera problemfritt. Söderköping har också en hel del att erbjuda när du vill lyxa till det lite extra. Här finns en hel del restauranger och caféer för alla smaker. Här kan du till exempel njuta av en gofika på mysiga Habibas café crêperie & bistro, god mat i klassisk miljö på Söderköpings Brunn eller en burgare på mikrobryggeriet Lock, Hop & Barrel. Och så glassen förstås, om den smakar bäst på Smultronstället eller hos Göta Glass överlåter vi till dig att bestämma

Plats för en aktiv fritid

I Brf Skogshem finns alla möjligheter till en aktiv fritid. Förutom att du bor med skogen runt knuten har du promenadavstånd till Söderköpings Ryttarsällskap, bra att veta om det finns hästtokiga medlemmar i familjen. En kort cykeltur bort, vid SOK-stugan, finns fina motionsspår, utegym och barnens favorit Kottebanan – en äventyrsbana i skogsmiljö. Till friluftsbadet cyklar du på 10 minuter och om du inte vill bada i bassäng finns flera badplatser runt om i kommunen att välja på. På 10 minuter cyklar du även till fotbollsplanerna vid Vikingavallen, och sporthallen Vikingen förstås.

Gott om utflyktsmål

Cykla längs med Göta Kanal, se dig omkring i Sankt Annas skärgård, eller ta en tur till Stegeborgs slottsruin. Här har du nära till spännande utflykter för hela familjen. En kort bilresa bort ligger Husby Säteri, där kan du både äta gott, shoppa i slottsbutiken – eller ta jägarexamen. Vänneberga gård har också både restaurang och en välfylld gårdsbutik med både godsaker, inredning, plantor och trädgårdstillbehör.

Och mer stadsliv inom räckhåll

Om du jobbar i Norrköping, eller bara vill ha lite mer stadspuls i tillvaron tar du dig in till Norrköping på omkring 20 minuter med bil. Föredrar du att åka kollektivt tar du bussen, från Söderköpings resecentrum tar resan en halvtimme.

Projekt

Slutsålt

Brf Skogshem

Söderköping, Skogshem

  • Kommun Söderköping
  • Antal bostäder 20 par & radhus
  • Boarea 115 m²
  • Inflyttning Vintern 2021/2022
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer