Skandinavisk stil med färgglad harmoni

Blå och gröna toner, ek, sammet och mängder av gröna växter skapar en inbjudande, harmonisk helhet. Brf Vinterängen har fått ett visningshus med härlig inredning signerad Umeåföretaget Houme. Inredare Zalina Lindner berättar mer.

Duvblått och skogsgrönt

Zalina beskriver inredningen i huset som en klassisk, skandinavisk stil. Färger och materialval skapar en röd, eller i det här fallet blågrön, tråd som binder ihop de två våningarna på ett trivsamt sätt.
– Vi har valt att jobba mycket ton-i ton. På nedervåningen har vi använt oss av olika toner av blått, och där uppe har vi valt olika gröna toner: från skogsgrönt till mintgrönt. På så vis kan vi jobba färgglatt, men ändå få ett harmoniskt resultat, förklarar Zalina.

Greige är det nya vita

Trender kommer och går. Zalina ger några exempel på vad som är hett just nu: jordnära material, gröna växter, tvättat linne, ljust trä och speglar. Men vitt och fräscht-trenden som dominerat våra hem under lång tid har fått konkurrens. Den nya stjärnan i färgpaletten kallas greige, en mjuk kombination av grått och beige.
– Greige är helt klart det nya vita, det är en mer harmonisk färg som ger en lyxigare känsla eftersom den inte skapar så kraftiga kontraster, säger Zalina.

Genomtänkta val

Huset är fullt av genomtänkta val. Matbordet i ek hämtar upp trätonen från husets ekparkett och kökets bänkskivor. På stringhyllan ovanför trängs böcker med porslinsföremål och trendiga gröna växter – som för övrigt återfinns lite varstans i huset. Mjuka sammetsgardiner på skenor ända uppe vid taket ramar in fönstren, utan att stänga ute ljuset, och ger känslan av en högre takhöjd i rummet.
– Att låta gardinerna gå från golv till tak, och ända ut i kanten av fönstret lyfter hela rummet, tipsar Zalina.

Och en oväntad favorit

Härlig, öppen planlösning i all ära. Men Zalinas favoritplats i huset blev en helt annan. Dessutom utrymmet hon trodde skulle bli det mest utmanande i huset.
– Med ett litet skrivbord, en stor rottingkorg och en härlig matta blev den lilla läshörnan på övervåningen väldigt mysig. Eftersom den ligger i direkt anslutning till barnrummet kan man sitta här och läsa och ändå ha uppsikt över barnens lek, som kanske också flyttar ut hit. Och så är det ett fantastiskt ljus här!

Fint och funktionellt för familjen

Även om huset inte är så stort finns här gott om bra funktioner, inte minst för familjen med ett barn och kanske ett till på väg, menar Zalina.
– Det här är ett väldigt fint, välplanerat hus. Stora fönster släpper in ljuset och här finns bra avhängningsytor, bra förvaring och faktiskt ganska stora badrum – det ena med både tvättmaskin och torktumlare och en rejäl bänkskiva som passar utmärkt för skötbädden.
Så hur tror Zalina att livet i Brf Vinterängen kommer att bli?
– Jag kan se att det blir ett område fullt av liv och rörelse där barnen hoppar hopprep på gatan utanför och föräldrarna ses ute på uteplatserna. Många som flyttar in är nog i samma livssituation och kan ha stor glädje av varandra, här blir nog en bra sammanhållning!

5 smarta tips från Zalina

1. Övermöblera inte – låt ditt hem få kännas luftigt.

2. Glöm inte belysningen – ditt hem behöver både mysbelysning och bra allmänljus.

3. En spegel är aldrig fel – både vackert och funktionellt, gör att rummet känns större.

4. Gröna växter – liva upp en outnyttjad yta, eller använd en stor grön växt för att dölja något du inte vill ska synas.

5. Svårt att hitta en plats för tv:n med öppen planlösning? Fundera först på om den alls måste vara i vardagsrummet? Om svaret på den frågan är ja: titta efter fina stativ – det finns bland annat ett jättetrevligt som ser ut som ett målarstaffli. Eller satsa på en tv som är ett konstverk när den är avstängd, Samsung har en sådan modell till exempel.

Dela detta

Projekt

Försäljning pågår

Brf Vinterängen

Skellefteå, Morö Backe

  • Kommun Skellefteå
  • Antal bostäder 14 radhus
  • Boarea 107 m²
  • Pris Från 1 890 000 kr
  • Inflyttning Direkt!
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer

Artikel om bostadsmarknaden i Skellefteå

Köpläge på bostadsmarknaden i Skellefteå

Läs mer

Vill du flytta till Brf Vinterängen?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig!