Bekymmersfritt villaliv i Lilla Källviken

Drömmer du också om att flytta in i ett eget hus i Falun? Du är långt ifrån ensam. Men att bygga själv kräver tid, pengar och inte minst en hel del kunskap. Att köpa ett gammalt hus innebär underhåll och renoveringar – och att köpa en helt ny egen villa kräver ofta en orealistiskt tjock plånbok. Men vet du vad? Det finns en annan väg att gå.

Barnfamiljernas paradis

Superpopulära Lilla Källviken har ett fantastiskt läge strax utanför centrala Falun. Området har vuxit snabbt de senaste åren, och nu är det nästan helt färdigbyggt, men du har fortfarande chans att hitta hem här: i de 14 härliga villor som bildar Brf Sara Lisas väg 2. I Lilla Källviken trivs framförallt familjer med barn i olika åldrar, inte minst för att här finns gott om saker att göra.

– Här bor du nära naturen, granne med förskolan och med slalombacke, skidspår, stall, golfbana, badplats och massor av andra aktiviteter på bekvämt avstånd, berättar Sara Hägglöv, projektutvecklare hos oss på OBOS.

Som egen villa – fast bättre

Husen på Sara Lisas väg byggs i kedjehusform, det betyder att de sitter ihop med en carport emellan – men förutom den lilla detaljen är villakänslan maximal. Det här känns precis som ditt eget hus, fast kanske ännu bättre? För vanligtvis innebär villaboende en hel del åtaganden. Du behöver hela tiden se om ditt hus, förr eller senare behöver du också göra större åtgärder som att måla om fasaden eller lägga om taket – och det är du själv som är ansvarig för allt, både stort och smått. Både arbetsmässigt och ekonomiskt. Så är det inte här, säger Sara.

– Eftersom du bor i bostadsrättsform behöver du till exempel inte bekymra dig om att måla om huset själv, allt sådant underhåll är föreningens ansvar. Dessutom kräver banken inte en lika hög kontantinsats när du köper en bostadsrätt som när du köper en äganderätt.

Nybyggt på ett tryggt och stressfritt sätt

Att bygga egen villa är långt ifrån enkelt. Här är du ansvarig för allt, från minsta materialval till att hålla koll på byggarna och det är inte ovanligt att det dyker upp saker efter vägen som gör drömhuset betydligt dyrare än vad du tänkt dig. När du köper ett boende från oss på OBOS vet du exakt vad huset kostar, och du vet precis vad som ingår i den prislappen.
– Här betalar du ett fast pris för ett helt nybyggt hus med färdig trädgård, utan att behöva svettas igenom ett eget byggprojekt. Byggnationen är inte ditt problem – vi tar hand om allt. Däremot får du vara med och påverka hur ditt hus ska se ut genom olika tillval, förklarar Sara.

Med valuta för pengarna

Nyproduktion är populärt i Falun, inte minst i bostadsrättsform, och utbudet när det gäller radhus och villor är inte jättestort. Brf Sara Lisas väg 2 är det senaste i raden av flera lyckade projekt i Lilla Källviken, och precis som tidigare får du här en hel del för pengarna, menar Sara.
– Här bor du bekvämt i ett alldeles nytt, stort hus med bra funktioner och plats för hela familjen. Du får ett stort kök, 3-4 sovrum, gott om förvaring och en separat tvättstuga. Kök från HTH och vitvaror från Siemens, uteplats både på fram- och baksidan av huset, förråd och carport. Allt detta till ett fast pris.

Visste du att?

Alla gator i Lilla Källviken är uppkallade efter kända falukvinnor. Sara Lisas väg har till exempel fått sitt namn från Sara Elisabeth Moræa (1716-1806) som var dotter till stadsläkaren i Falun och gift med Carl von Linné.

 

Projekt

Slutsålt

Brf Sara Lisas väg 2

Falun, Lilla Källviken

  • Kommun Falun
  • Antal bostäder 14 villor
  • Tomtarea 426-1090 m²
  • Boarea 122 m²
  • Inflyttning Hösten 2020
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer