Få allt i Brf Björnövik 1

Ibland kan ett boende faktiskt ha allt. Gång- och cykelavstånd till centrum, naturen precis utanför dörren och bara en kort promenad till både bad och skidbacke. Dessutom bussförbindelse som tar dig till Stockholm på under en timme – och så bor du här till en förmånligare prislapp än i många andra Stockholmsnära kommuner.

Stort intresse

Lina Werner är projektutvecklare hos oss på OBOS, hon berättar att Brf Björnövik 1 intresserar såväl Norrtäljebor som folk från hela Stockholmsregionen. I husen har de första boende redan flyttat in. Här trivs barnfamiljerna – men också de som valt att sälja villan och flytta till ett bekvämare boende i bostadsrättsform.

Lina Werner, projektutvecklare på OBOS i Stockholm.

– Det blir en härlig mix av yngre och äldre, både barnfamiljer och par utan barn, som bidrar till ett tryggt och inkluderande område. Med både föräldralediga och pensionärer på gatan är det ju alltid människor i rörelse, säger Lina.

Ett område fullt av liv

Placeringen av husen bidrar till att skapa en levande gatubild och deras ljusa pastellfärger ger ett glatt och trivsamt intryck som bjuder in till ett bostadsområde som myllrar av aktivitet.

Varje hus får en iordninggjord trädgård med gräsmatta, buskar och flera uteplatser – och vid tomtgränsen tar naturen vid. – Ja, här får man naturen ända in på tomten, med blåbärsris och allt, vilket skapar en ombonad känsla, säger Lina.

Hus för alla smaker

De ljusa, härliga kedjehusen i Brf Björnövik 1 finns i två olika storlekar: 120 kvm och 136 kvm. Gemensamt för båda är att nedervåningen består av öppna, sociala ytor medan övervåningen lämnar plats till familjens privata liv. Alla hus får egen carport med plats för två bilar (minst) och ett förråd placerat i anslutning till just carporten för extra bekvämlighet.
– Kombinationen av ett högt läge ovanför Kvisthamraviken, med närhet till vatten och promenadavstånd in till stan och dessutom två olika hustyper att välja mellan är rätt härlig, säger Lina.

Nära till både vardagsbestyr och vardagslyx

Här har du nära till all service i Norrtäljes mysiga stadskärna, men det är heller inte långt till Flygfältets handelsområde där du bland annat hittar en stor livsmedelsbutik. Vill du ta en skön skogspromenad med svampkorgen i högsta hugg så börjar den redan utanför dörren och under badsäsongen tar du ditt svalkande morgondopp på gångavstånd. På vintern kan du ta skidorna på axeln och promenera bort till Kvisthamrabacken – och om du blir sugen på lite storstadspuls hoppar du bara på bussen utmed Björnövägen, då är du i Stockholm på ungefär en timme.
– Du får så mycket här! I Björnövik behöver du inte välja, det är helt enkelt det bästa av flera världar, avslutar Lina.

Att bo i bostadsrätt: Lina tipsar!

Att bo i en bostadsrättsförening är en oerhört bekväm boendeform, men det är också att vara en del av en gemenskap. Föreningen består av ni som bor här, och det är föreningen som bestämmer vad som får göras i området. Kanske kan det kännas lite begränsande – men tänk på att det också gör att din granne inte helt plötsligt kan måla huset smurfblått eller bygga ett högt staket. Vill du veta mer om att bo i bostadsrätt? Prata med oss!

Dela detta