Dalarna kallar – kom hem!

Har du också tröttnat på horribla huspriser, evighetslånga bilköer och krånglande kollektivtrafik? Då kanske det är dags att bättra på livskvaliteten en smula. I Dalarna i allmänhet – och i Falun i synnerhet – är det enkelt att ha ett aktivt liv, vare sig du gillar friluftsliv eller kultur. Här får du tid över till att umgås med vänner och familj, gå på bio eller konserter, åka skidor – eller vad du nu gillar att göra.

Mer logik i din vardagslogistik

När du bott i storstaden några år är det en ren lättnad att upptäcka vilken effektiv vardagslogistik du kan få till här. Det blir inte längre något problem att få ihop vardagspusslet när både jobb och fritidsaktiviteter finns inom rimligt räckhåll. Att kunna gå eller cykla istället för att sitta i evighetslånga bilköer och stressa mellan byten i kollektivtrafiken ger ett skönt lugn i kroppen. Och även om du väljer att bosätta dig ännu närmare naturen har du aldrig mer än en kort bilresa in till stan. Här finns också bussar som tar dig till vartenda hörn av kommunen och till grannkommunerna om du inte vill köra bil.

Mer tid för fritid

När vardagslogistiken flyter på får du också tid över för roligare saker i vardagen. Falun har ett rikt och varierat kulturliv med teater, film, konserter, utställningar, dans, slöjd, konst och mycket mer. Men Falun är också en perfekt stad för dig som gillar friluftsliv, liksom för dig som hellre rör på påkarna än slappar framför Netflix. 

De natursköna omgivningarna bjuder på fantastiska förutsättningar för såväl sommar- som vintersport. Du har aldrig långt till skogen och vattnet, även om du skulle bosätta dig mitt i stan. Det finns dessutom ett stort utbud för såväl vardagsmotionärerna som för eliten. Lugnet, till exempel, är en av Sveriges mest kompletta sport- och fritidsanläggningar med plats för 60 olika idrotter.

Mer boende för pengarna

Att ha närmare till föräldrar, släkt och vänner är också ett gott skäl till att flytta hem. För visst är det härligt med den närheten, för båda parter: ni får hjälp med barnpassning, samtidigt som far- och/eller morföräldrar får kvalitetstid med sina barnbarn.

Men, vi ska heller inte bortse från läget på bostadsmarknaden. När vi bildar familj behöver vi bo större. Vi vill gärna slippa lägenhetens jobbiga trappor och trånga förvaringsutrymmen utan plats för barnvagnen. Drömmen om ett eget hus blir allt svårare att uppfylla ekonomiskt om man väljer att fortsätta bo och arbeta i storstaden. I Falun får du fortfarande mycket boende för pengarna, och här byggs en hel del nytt: både villor och radhus, både nära stan och nära naturen.

Mer frihet för hela familjen

När man själv vuxit upp i en mindre stad är det lätt att önska det samma för sina barn. Att ha nära till skola, lekplatser och kompisar, att ha frihet att springa rätt ut till leken är härligt när man är liten. Men här finns också en frihet för vuxna. Efter en tid i storstaden kan utbudet av möjliga aktiviteter kännas otroligt stressande. Vi blir smått handlingsförlamade av att välja mellan 70 olika spinningpass, oräkneliga kulturevenemang och massor av nya restauranger man borde prova, samtidigt som vi tänker att alla andra gör så mycket roligt hela tiden. I Falun slipper du detta. Här finns ett lagom stort utbud av allt. Och blir suget efter storstadspulsen för stort? Då kan du planera in ett händelserikt besök i storstaden, helt på dina egna villkor. Du har inte mer än 3 timmar till Stockholm.

Intresseanmälan

Kontakta oss nu om du vill flytta till Falun

Gör intresseanmälan på vårt projekt Brf Sara Lisas Väg 2 så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

Projekt

Försäljning pågår

Brf Högbobäcken

Falun, Surbrunnshagen

 • Kommun Falun
 • Antal bostäder 18 radhus
 • Boarea 115 m²
 • Pris Från 2.395.000 kr
 • Inflyttning Sommaren 2021
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer

Projekt

Försäljning pågår

Brf Astrid Fredrikssons väg

Falun, Lilla Källviken

 • Kommun Falun
 • Antal bostäder 14 kedjehus
 • Boarea 121 m²
 • Pris Från 2.675.000 kr
 • Inflyttning Med start sommaren 2021
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer