Välkommen till barnfamiljernas paradis!

Lilla Källviken är en relativt ny stadsdel strax utanför Falun som redan blivit väldigt populär, inte minst bland barnfamiljer. Hur kommer det sig? Häng med, så ska vi berätta.

Läge för det goda livet

Läget, läget, läget – så brukar det heta i mäklarannonserna. Och Lilla Källviken har verkligen ett läge utöver det vanliga. Här bor du lugnt och grönt, mitt emellan sjön Runn, skidanläggningen Källviksbacken, City Gross och Samuelsdal med golfbana och motionsspår, samtidigt som bussen tar dig in till stan på under en kvart. Här finns med andra ord alla förutsättningar för att leva det goda livet – oavsett hur ditt liv ser ut.

Barnvänligt till max

Att låta barnen växa upp i Lilla Källviken betyder att de får en trygg och naturnära uppväxt, som inbjuder till utelek. Här finns också alla förutsättningar för en smidig skolgång. Två förskolor finns i området. Grundskola F-6 finns i Galgberget dit man kommer via ett väl utbyggt system av gång- och cykelvägar.

Aktiviteter för alla smaker

Men även resten av familjen kan njuta av att ha naturens upplevelser runt knuten – liksom gott om aktiviteter som ger en lite härligare fritid. Vad sägs till exempel om utförsåkning i Källviksbacken, längdskidåkning eller långfärdsskridskor, golf, ridning – och såklart både bad, båtliv och fiske på Runn.

Lagom nära till stadslivet

Men du har också stadslivet inom räckhåll och kan njuta av allt Falun har att erbjuda. Vill du shoppa finns här både kända kedjor och små butiker med ett lite annorlunda sortiment – och gott om olika loppisar och second hand-butiker att fynda i. Staden har också ett rikt kulturliv, från klassisk musik signerad Dalasinfoniettan och föreställningar på Dalateatern till foto- och konstutställningar – och konserter såklart – på Magasinet. Här behöver du heller inte gå hungrig: Falun har något för alla smaker, från gofika på Café Slussvaktar’n eller Thunströms Köpmansgård – till finmiddag på Banken Bar & Brasseri. Var det någon som sa livskvalitet?

Njut av en sjönära fritid

Morgondopp eller kvällsdopp
Eller båda? Här har du bara en kort cykeltur till Källvikens trevliga badplats.

Skoj på hal is
När vädret tillåter under vintersäsongen plogas banor för härlig skridskoåkning upp på Runn. Känner du dig lite som Bambi på hal is? Ta sparken istället.

Cykla Runn runt
Upptäck de vackra omgivningarna runt Dalarnas näst största sjö på cykel. Flera olika turer finns, du hittar karta på visitdalarna.se. Kanske tar du dig hela vägen till Torsångs Café och testar den berömda Hästräkan, en smörgås med Gustafskorv och räksallad.