Varför välja Astrid Fredrikssons?

Sista chansen att hitta hem i populära Lilla Källviken blir något alldeles extra: härliga kedjehus med alla bekvämligheter och en alldeles egen stil. Villalivet har aldrig varit enklare. Läs mer om allt som Brf Astrid Fredrikssons väg har att erbjuda här.

Sista husen ut

Lilla Källviken har ett fantastiskt fint läge strax utanför centrala Falun. Området har vuxit snabbt de senaste åren, och nu är det nästan helt färdigbyggt. Brf Astrid Fredrikssons väg blir den sista föreningen vi bygger här, berättar projektutvecklare Niklas Ericsson.

– Precis, så nu gäller det att passa på. Vårt senaste projekt sålde slut snabbt och kedjehusen i Brf Astrid Fredrikssons väg blir sista chansen att hitta hem här. Lilla Källviken är väldigt populärt, inte minst bland barnfamiljer.

I barnfamiljernas paradis

Fördelarna med Lilla Källviken är många, menar Niklas. Här bor man lagom nära stan med väldigt fin natur runt omkring, med bra rekreationsmöjligheter och utbyggd barnomsorg. Närmaste förskolan ligger bara ett par hundra meter bort.
– Sedan blir det också en speciell gemenskap i nya områden, en god stämning. Många likasinnade flyttar in, barnen springer runt mellan husen och leker – det blir lätt att komma in i sammanhanget här, säger Niklas.

Hem med personlighet

Husen i Brf Astrid Fredrikssons väg blir något utöver det vanliga. Otroligt välplanerade på insidan, med 3-4 sovrum, ett ordentligt stort vardagsrum och ett kök som också har en separat matplats för vardagsmiddagarna. Men på utsidan händer det grejer. Niklas beskriver husen som traditionella trähus med en spännande industritouch i designen – inspiration från Faluns industriella arv som landar i en väldigt nutida känsla. Mjukt grå träfasader matchas med mörkgrå och svarta detaljer – och fantastiskt fina fönster som ger husen karaktär.

– Här har vi valt tätspröjsade fönster som för tankarna till klassiska blyinfattade sådana. Det blir en riktigt fin mix av traditionellt och modernt, berättar Niklas.

Som egen villa – fast bättre

Här byggs husen i kedjehusform, det betyder att de sitter ihop med en carport emellan – men förutom den lilla detaljen är villakänslan maximal. Du har din egen trädgård att pyssla om och en stor altan i soligt söderläge. Husen har också förhållandevis stora tomter. Det här känns precis som ditt eget hus, fast kanske ännu bättre? För vanligtvis innebär villaboende en hel del åtaganden. Förr eller senare behöver du måla om fasaden eller lägga om taket – och det är du själv som är ansvarig för allt. Så är det inte här.
– Eftersom du bor i bostadsrättsform behöver du inte kunna en massa eller bekymra dig om att måla om huset själv, allt sådant underhåll är föreningens ansvar. Att bo här är som att ha en villa, men betydligt enklare, förklarar Niklas.

Mycket hus för pengarna

Det är något visst med känslan att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut. Och att bo här är dessutom prisvärt, menar Niklas. Dels för att kontantinsatsen blir lägre när du köper en bostadsrätt än när du köper en äganderätt, vilket gör det enklare att ha råd att kliva in på bostadsmarknaden. Men att allt är helt nytt gör det också enklare att ha koll på kostnaderna.

– Ja, jag som bor i ett hus från 1939 vet att pengarna lätt springer iväg när det kommer till gamla hus. Här behöver du inte oroa dig för några överraskningar: du får mycket hus för pengarna, en väldigt välplanerad bostad anpassad för familjens behov till ett fast pris. Du behöver inte göra någonting, bara flytta rakt in.

Vem tror du kommer trivas bäst här

En nybliven barnfamilj med 1,5 barn – alltså ett barn i småbarnsåldern och ett fortfarande i magen. Här kommer de att starta familjelivet på riktigt och trivas fantastiskt bra!

Bäst med jobbet

Niklas Ericsson

Ansvarig projektutvecklare på OBOS

Jag har jobbat med många olika slags projekt och kommit fram till att det absolut roligaste är att bygga vanliga bostäder för vanliga människor. Som vi gör här. Det är ett stort avstamp i våra kunders liv vi är med om, att få hjälpa dem att starta ett helt nytt kapitel.