Full fart på bygget och försäljningen!

Åtta bostäder är sålda, men än finns chans att boka drömboendet i härliga Länna, Huddinge. Projektutvecklare Malin Bloom berättar mer om vad som händer i projektet just nu (och påminner om några av de fördelar som finns med att bo just här).

Vad bygger OBOS i Brf Fällkilen?

- I Brf Fällkilen bygger vi 34 bostäder i 17 parhus, där varje bostad får 101 härliga och välplanerade kvadratmetrar att bo in sig på. Det är ett modernt, bekvämt boende, barnvänligt och naturskönt, bara en kvart från centrala Stockholm.

Malin Bloom, Ansvarig Projektutvecklare

Ni säljstartade projektet den 2 april. Vad händer just nu?

- Vi har hittills sålt 8 bostäder, och vi har redan nu påbörjat markarbetena i området. Sedan ungefär en månad tillbaka har vi arbetat med att förbereda tomterna, och inom kort börjar vi gjuta grunderna där husens ska stå. Vecka 33, dvs i mitten av augusti, levereras det första huset och inflyttning påbörjas under hösten 2021.

Inte alla har hört talas om Länna. Hur skulle du sammanfatta för den oinvigde?

- Länna är en del i den södra kommundelen Skogås i Huddinge kommun. Det är från början ett fritidshusområde, som har utvecklats till ett mysigt bostadsområde med mycket villor och småhus. Här har man verkligen lugnet och naturen inpå knuten. Flera av Huddinges stora naturreservat ligger i närheten, samtidigt som man når Stockholm city på en kvart.

Många av de som intresserar sig för en bostad i Brf Fällkilen är unga barnfamiljer. Varför är det så?

- Husens storlekar i kombination med läget vid en lugn återvändsgata gör det till en dröm för den lite mindre barnfamiljen. Vad sägs till exempel om förskola, skola och en helt ny lekplats precis i anslutning till området? Med det sagt så passar husen också helt perfekt för de vars barn har flyttat hemifrån och där man vill ha något mer lättskött än den stora villan.

Brf Fällkilen är märkt med Trygg BRF. Vad innebär det?

- Ja, det stämmer. OBOS är en av sju branschaktörer som har grundat initiativet Trygg Bostadsrättsmarknad. När en bostadsrättsförening får kvalitetsmärkningen Trygg BRF så innebär det bland annat att det är granskat av en tredje, oberoende part (Gar-Bo), att det har en trygg och stabil ekonomi, samt att det uppfyller en rad etiska regler.

Om man läser detta och blir intresserad av en bostad i Brf Fällkilen, vad ska man göra då?

- Steg ett är att göra en intresseanmälan på projektets webbsida och ta kontakt med oss på OBOS eller ansvarig mäklare Anna Fernandez. Det går bra att boka en privat visning med Anna som kan visa er hur det ser ut i området. Har ni inte redan ett lånelöfte så är det bra om ni ansöker om det hos er bank. Anna har även flera bra bankkontakter om man vill få ytterligare hjälp med sin finansiering.

Projekt

Försäljning pågår

Brf Fällkilen

Huddinge, Västra Länna

  • Antal bostäder 34 parhus
  • Pris Från 3.995.000 kr
  • Inflyttning Från aug 2021 - feb 2022
Läs mer