Vem som helst kan trivas här

Från stenåldersbosättningar, ett säteri, sommarstugor och en militär flygplats fram till ett attraktivt bostadsområde. Riksten har en lång historia. Men hur är det att bo här idag? Vi tog en pratstund med Emma Lindsjö som är uppvuxen i området – och Patrik Alwin, fastighetsmäklare på Pia Andersson Fastighetsbyrå som hjälpt många bostadsspekulanter att hitta hem här.

Ett otroligt bra läge

När vi väljer bostad finns det en sak som inte går att bortse ifrån: läget. Och här hittar vi en av de allra största fördelarna med Riksten friluftsstad.

Emma Lindsjö - Marknadskommunikatör Myresjöhus. Uppvuxen i Riksten.

– Området har ett otroligt bra strategiskt läge, mellan Stockholm och Södertälje. Nära naturen, men ändå med en central känsla. Här finns goda kommunikationer, skola och förskolor och annan service, detta gifter sig fint med naturen och friluftslivet, berättar Patrik Alwin.

En riktig småstadsidyll

Riksten friluftsstad började byggas 2006, så det är inget klassiskt nybyggarområde längre.

– Här finns en bra mix av bostäder, vilket i sin tur skapar en bra mix av människor som bor här, menar Patrik.

Emma Lindsjö beskriver Riksten friluftsstad som en småstadsidyll, en egen liten stad med en alla känner alla-känsla, där det är lätt att flytta in och få nya vänner.
– Det är fortfarande litet och tryggt, men området har verkligen vuxit. Jag kommer ihåg när jag var liten och lärde mig att cykla på det gamla, tomma flygfältet – och nu finns här både matbutik, pizzeria och skönhetssalong.

Youtube video preview

Nära naturupplevelser

Att ha nära till både naturupplevelser och aktiviteter för hela familjen sätter guldkant på vardagen. Här har Riksten friluftsstad en hel del att erbjuda, inte minst tack vare närheten till Lida friluftsområde med 35 kilometer vandringsleder och motionsspår, höghöjdsbana, utegym, minigolf och mycket mer…

– Lida friluftsområde är supermysigt! Både för promenader, löprundor, mountainbike och bad. Och så ett besök på värdshuset förstås, tipsar Emma.

Gott om aktiviteter

Föreningslivet i området är också ytterst aktivt, med ett stort utbud av sporter för alla smaker. Från hockey och fotboll, till orientering och dans. Ebbas dansklubb ordnar kurser för alla åldrar. Föredrar du lite mer action finns både en paintball-anläggning och crossbana i närheten. Och vill du se en film har Rikstens friluftsstad till och med en egen biograf.

Patrik Alwin - mäklare


– Du har också nära till den trevliga golfbanan, Rikstens GK, tipsar Patrik.

Nära till allt annat

Att det är lätt att ta sig till både utbildning och arbete är också viktigt för en fungerande vardag. Från närliggande Tullinge har du till exempel 20 minuter med pendeltåget in till Stockholm central
– Men du har också många stora arbetsgivare på ännu närmare håll, till exempel Karolinska sjukhuset i Huddinge, berättar Patrik.
Och när det är dags för shopping är det bara att välja och vraka. Kungens Kurva, Heron City och Skärholmens Centrum ligger till exempel bara någon mil bort
– Här finns så många ställen som har allt i närheten. Hade jag varit på väg tillbaka till Stockholm hade jag definitivt tittat på hus här, konstaterar Emma.

Projekt

Slutsålt

Brf Flygledartornet

Botkyrka, Riksten

  • Kommun Botkyrka
  • Antal bostäder 29 parhus, radhus och fristående hus
  • Boarea 107, 120 och 137 m²
  • Inflyttning Från december 2020
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer