Bra läge på bostadsmarknaden i Nynäshamn

Det händer mycket i Nynäshamn just nu. Hit flyttar inte bara människor utan även verksamheter. Många Nynäsbor vänder hemåt när det blir dags att bilda familj, men Nynäshamn attraherar också många som inte har någon tidigare relation till staden, till exempel från Huddinge, Älvsjö och Haninge. Och det är mycket på grund av prisbilden, säger fastighetsmäklare Markus Martinsson, försäljningschef för nyproduktion på Fastighetsbyrån i Nynäshamn.

Bra prisläge

Nynäshamn är inte bara en fin skärgårdskommun – den är även en expansiv sådan. Och läget på bostadsmarknaden ser ljust ut.

– Vi ser en generell förbättring, sedan i september förra året har vi fördubblat vår försäljning och ligger just nu i fas med våra förväntningar. Vi har en expansiv marknad – och vi har ett bra prisläge jämfört med andra kranskommuner, berättar Markus.
Faktum är att du får hel del mer för pengarna om du jämför med samma avstånd från Stockholm, men norrut istället. Åtminstone i dagsläget, vi återkommer till det.

Markus Martinsson, Fastighetsbyrån

Familjebildarna dras till Sandhamn

Vilket område som Nynäsborna föredrar beror på vilket skede i livet man befinner sig i, säger Markus. Lägenhet köper man gärna centralt och fristående villa utanför stan.
– När det kommer till familjebildare är Sandhamn ett väldigt attraktivt område. Här bor man nära naturen, här finns radhus som passar både den blivande och den växande familjen, och köparna kommer både från lägenheter i Nynäshamn och från andra kommuner i regionen, berättar Markus.

Stort intresse för nyproduktion

Att bo nyproducerat är populärt och när nya bostadsprojekt drar igång upplevs det som väldigt positivt. I nyss nämnda Sandhamn har försäljningen startat av ett efterlängtat sådant: Brf Förseglet med 25 par- och radhus i bekväm bostadsrättsform.
– Det här projektet har ingen konkurrens, det finns inget liknande på marknaden. Och dessutom känns prisbilden helt rimlig i dagens läge, säger Markus.

Och bostadsrätt

Även bostadsrätten som boendeform går hem hos flera olika målgrupper. Inte minst bland yngre köpare, vilket kanske inte är så konstigt idag när det är tuffare för många att få lån, menar Markus.
– Att köpa en bostadsrätt innebär ju en lägre köpeskilling, så det är ofta ett bra sätt att ta steget in på marknaden.

Nynäshamn är bara i startgroparna

Till sist frågar vi Markus hur han ser på framtiden för bostadsmarknaden i Nynäshamn?
– Om inget drastiskt händer inom ekonomin på en global nivå skulle jag säga att det ser väldigt bra ut, att den stabilisering vi ser just nu fortsätter.
Vågar man köpa, och kan det till och med vara en bra investering för framtiden?
– Ja, nu är det ju inte mitt jobb att säga något annat. Men med den inflyttning vi har, och med etableringar från verksamheter som Försvarsmakten och Stockholms Hamnar, är vi bara i startgroparna på den expansion som kommer. Nynäshamn har inte vuxit klart ännu, avslutar Markus.

Markus fyra bästa bostadsköpartips

1. Uppfyller bostaden dina behov? Har den rätt antal rum, ligger den i rätt område, och är priset rätt för dig?
2. Ska du köpa nyproducerat? Var noga med att kolla upp vem som bygger. Vad har de byggt tidigare? Är de ett seriöst bolag?
3. Kontakta banken i god tid. Då är du redo när det väl gäller.
4. Fråga din mäklare. Våga ta hjälp av oss som jobbar med det här, din trygghet är viktig för oss!

Dela detta

Vill du flytta till Brf Förseglet?

Gör intresseanmälan för Brf Förseglet här!

Vi återkommer med all information inför säljstarten!

Projekt

Försäljning pågår

Brf Förseglet

Nynäshamn, Sandhamn

  • Kommun Nynäshamn
  • Antal bostäder 25 par- och radhus
  • Boarea 120-137 m²
  • Pris Från 2 870 000 kr
  • Säljstart Försäljning pågår
  • Inflyttning Våren 2020
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer