Nynäshamn erbjuder livskvalitet för hela familjen

Att bo nära havet och naturen, samtidigt som all service finns inom räckhåll och du kan pendla till Stockholm – det är bara några av Nynäshamns alla fördelar, menar Camilla Martinsson, säljkoordinator på Fastighetsbyrån i Nynäshamn.

Fritt från storstadsstress

Camilla är uppvuxen i Nynäshamn och flyttade sedan som så många andra in till Stockholm, men nu är hon och familjen tillbaka på hemmaplan.

– Jag trodde aldrig jag skulle flytta tillbaka, men när vi fick barn blev läget annorlunda. Dessutom blev jag less på storstadsstressen, här lever man ett lugnare liv, berättar Camilla.

Camilla Martinsson, Fastighetsbyrån

Samtidigt har du storstaden inom räckhåll. Med pendeltåget tar du dig in till Stockholm på en knapp timme. Direktbuss till Gullmarsplan finns också, den tar ungefär 45 minuter.

Mycket skoj för barnen

Nynäshamn är perfekt för barnfamiljer, menar Camilla. Förutom alla möjligheter till bad- och båtliv som ett boende i en skärgårdskommun innebär finns här ett rikt föreningsliv med gott om utrymme för idrottsaktiviteter. Camilla nämner till exempel ishall, tennishall, innebandy, ridskola, en populär skatepark, och så segling förstås.

– Dessutom har vi Malins Dansstudio, en jättepopulär dansskola där de duktigaste eleverna till och med tävlar på internationell nivå.

Och för de vuxna

Att strosa runt i hamnen en solig dag, äta en god glass och titta på båtarna är hur mysigt som helst. Handla havets läckerheter på Nynäs rökeri eller ta en brunch på restaurang Kroken. Gillar du öl kanske en pubkväll på välkända Nynäshamns Ångbryggeri faller dig i smaken? Eller varför inte ta en promenad längs med Strandvägen, eller Ringvägen som Nynäsborna kallar den, eftersom den ringlar längs med kustlinjen. Det är en cirka 6 km lång och oerhört populär promenadväg som bjuder på både naturupplevelser, badtillfällen och utegym. Ta med egen fika eller stanna till på populära Lövhagens kaffeservering.

– Det finns massor av fina badställen längs med Ringvägen, bland annat en lite hemlig sandstrand, tipsar Camilla.
Men hon avslöjar inte exakt var den ligger. Halva nöjet är ju att utforska din nya hemstad…

Med all service du behöver

I Nynäshamn finns gott om förskolor, skolor och all annan service du behöver i din vardag. Du har flera matbutiker att välja mellan, liksom ett bra utbud av restauranger. Möjligen tycker Camilla att shoppingutbudet i centrum kunde vara lite roligare, men hon tror också att det kommer att hända en hel del på den fronten framöver.

– Nynäshamn har en stark inflyttning och kommunen satsar också mycket på att staden ska växa. Här byggs en hel del, det händer saker hela tiden, säger Camilla.

Camillas Nynäshamnstips

Nickstabadet – stort bad, populärt bland barnen, med hopptorn och vattenrutschbanor.
Skärgårdsbåtarna – Gotland i all ära, men ta gärna en tur i vår vackra skärgård. Nåttarö är ett hett tips.
Nynäs Havsbad – unna dig en dag på spa eller en middag i fin miljö.

Visste du att…

  • Ingen i hela Nynäshamns kommun har längre än en mil till havet.

  • Nynäshamns kommun är den enda i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet.

  • När sommar-OS hölls i Stockholm 1912 gick seglingarna av stapeln i Nynäshamn.