Välkommen till mitten av närheten

Vad sägs om ett boende med både skogspromenader och kvällsdopp runt knuten, samtidigt som du har nära till all service du behöver och smidig pendling till jobbet? Då ska du titta lite extra på Knivsta. Här bor du lugnt och skönt, lite lagom lantligt – mitt emellan Stockholm och Uppsala, berättar Louise Ekerot, kontorschef på Fastighetsbyrån i Knivsta.

En enkel vardag blir en härlig vardag

Knivsta är på god väg att gå från samhälle till småstad. Folk flyttar in från alla håll och kanter och orten växer så det knakar. Men till skillnad från på många andra håll är kommunen också bra rustade för tillväxten. Till exempel finns här gott om skolor och förskolor att välja mellan, både kommunala och privata, berättar Louise.
– Många som flyttar hit från Uppsala eller Stockholm blir positivt överraskade av hur enkelt det är att få förskoleplats här.

Louise Ekerot, Fastighetsbyrån

Alltid något att göra

Här finns möjligheter till en aktiv fritid för alla smaker. Förutom härliga strövområden och bad i sjön Valloxen har du också Mälaren inom räckhåll – perfekt för dig som gillar båtlivet. Redan idag finns Hälsohuset med gym och badhus och just nu byggs även Knivsta centrum för kultur och idrott – en stor anläggning med allt från ishall till scenkonstlokal.
– I Knivsta finns också gott om möjligheter till idrott. Till exempel flera fotbollsklubbar, innebandy, hästsport, dans, cykling och orientering, tipsar Louise.

Genvägen till hela världen

Kommunen brukar säga att Knivsta ligger mitt i närheten, men här finns också ett område som ligger ännu mer mitt i allt: Genvägen. Ett mysigt, uppvuxet villaområde som gör skäl för sitt namn, säger Louise.
– Javisst, du kan gena till badet, till skogen, till centrum och stationen, till skolan och förskolan… Eller ut på E4:an för den delen, och vidare ut i världen. Tåget till Arlanda tar bara åtta minuter.

Inklusive jobb och nöjen

När du blir sugen på lite mera stadsliv tar du dig enkelt till både Stockholm och Uppsala. Från Knivsta Station tar det cirka en halvtimme till Stockholm Central och cirka tio minuter till Uppsala.
– Du behöver heller inte byta jobb för att flytta hit. Det är till exempel väldigt vanligt att den ena i familjen jobbar i Stockholm, och den andra i Uppsala. Det funkar alldeles utmärkt här, förklarar Louise.

Louises tre bästa Knivsta-tips

Ät brunch på Särsta Wärdshus – massor av godsaker på gångavstånd!

Ta ett dopp på Särstabadet – fin badplats med stor strand, brygga och hopptorn.

Njut av en promenad längs med strandpromenaden runt sjön. Kanske bort till Pepparkaksudden?

Visste du att?

Pepparkaksudden sägs ha fått sitt namn från de fina Stockholmsdamer som förr i tiden hade sommarstugor kring Valloxen. De kunde inte ta ordet koskit i sina förnäma munnar. Istället kallade de det som korna lämnar efter sig för ”pepparkakor”.

Intresserad av Brf Genvägen?

Gör intresseanmälan här!

Vi återkommer med all information inför säljstarten!

Projekt

Försäljning pågår

Brf Genvägen

Knivsta, Västra Nor

  • Kommun Knivsta
  • Antal bostäder 24 par- och radhus
  • Boarea 107, 120 och 137 kvm
  • Inflyttning Våren 2021
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer