Tryggt och miljömedvetet boende i nya Täby

Hägerneholm har något för alla smaker. Med sin blandning av villor, radhus och flerbostadshus är området smått unikt i Stockholmsregionen, berättar Peter Stenberg, arkitekten bakom Brf Hägerneholm Park. Och så är det läget, förstås. I omåttligt populära Täby, med naturen som närmaste granne och med bra shopping på gångavstånd. Frågan är om man kan bo bättre?

Grönare är skönare

Det första som slår den som besöker Brf Hägerneholm Park är den lummiga grönskan. Här bor du inte mitt bland husen, utan mitt i naturen, som Peter beskriver det. Husen ligger i kanten av en liten skogsdunge, och några av dem får också utsikt över en liten damm, åtminstone ibland. För dammen är inte bara vacker, den har också en viktig uppgift.

– Dammarna i området tar hand om regnvattnet på ett miljövänligt sätt, så dessa kommer att följa årstidernas skiftningar på ett naturligt sätt. Ibland finns där vatten, ibland bara gräs. Här kommer naturens påverkan att märkas tydligt, berättar Peter.

Radhus på lugna gatan

Trots sitt naturnära läge ska kvarteret kännas som en lugn stadsgata, komplett med promenadvänliga trottoarer och skönt skuggande träd. Bilar får parkeras längs med gatan, både mer praktiskt och snyggare, eftersom det då heller inte behövs någon stor, ful parkeringsyta. Peter berättar att man i planeringsfasen av projektet ganska kom snabbt fram till att radhus var det bästa valet för platsen. Dels på grund av efterfrågan, eftersom just radhus är väldigt populärt i Täby – men också för att kunna utnyttja marken på bästa sätt så att fler kan få chansen att hitta hem här. Därför finns här också två olika hustyper att välja mellan för att alla ska kunna hitta sin favorit.

Lättskött och socialt

Eftersom området är så grönt i sig, är husens trädgårdar designade för att kräva oerhört lite skötsel. Om du inte själv vill, förstås. Då har du alla möjligheter att skapa din egen oas.
– Stora gräsmattor är inte alls populärt längre. För 10-15 år sedan var det ju större tomt, desto bättre, idag är det helt annorlunda, berättar Peter
Och handen på hjärtat: visst känner vi igen oss? Idag vill vi hellre ha gott om plats att umgås utomhus, som att syssla vår svenskaste sommaraktivitet: att grilla, till exempel. Därför har alla hus i Brf Hägerneholm Park uteplatser på både fram- och baksida, allt för att maximera ute-njutet.

Hus för både livspusslare och livsnjutare

De två husmodellerna liknar varandra, båda har väldisponerade kvadratmetrar med sociala ytor på nedre plan och lugna, sköna sovrum på övervåningen. Samtidigt bjuder de på lite olika fördelar beroende på vad just du är ute efter. Men, vilket ska man välja? Så här summerar Peter husens respektive fördelar:

136 kvm

– Ett väldigt trevligt hus att vara i, perfekt för den sociala familjen. Nedervåningen är i princip ett enda, jättestort rum, inte ens många villor har så stora sammanhängande ytor. där stora fönster släpper in ljuset och bardisken i köksdelen blir den centrala platsen som alla samlas kring. Från köket ser du både ut i trädgården och ut mot gatan, vilket skapar en trevlig kontakt med omgivningen.

- Väl värt att ta en titt på även för den som är lite skeptisk till radhus, du kommer att bli överraskad.

142 kvm

– Ett väldigt bra boende för familjen som kanske bor i flerbostadshus idag, men som längtar ner på marken. Här får man 4 riktigt bra sovrum och två rejäla badrum. Extra plus för sovrummet på nedre plan, praktiskt som gästrum eller ett lite avskilt sovrum för tonåringen i familjen. Visserligen en ganska traditionell planlösning, men det är en planlösning som verkligen fungerar. Här har vi vänt och vridit på allt för att få ut bästa möjliga boendekvalitet för pengarna.

Missa inte artikeln med Christin som inrett visningshuset på 142 kvm!

Peters fyra skäl att välja Hägerneholm

 • Läget #1: Nära naturen med ett enormt utbud av shopping och nöjen inom räckhåll
 • Läget #2 Ett jättebra läge i en oerhört attraktiv del av Stockholmsregionen
 • Området: Ett trevligt, småskaligt område att bo i
 • Boendet: Mycket hus för pengarna, oavsett vilken husmodell du väljer

Projekt

Slutsålt

Brf Hägerneholm Park 1

Täby, Hägerneholm

 • Kommun Täby
 • Antal bostäder 42 radhus
 • Boarea 136 och 142 m²
 • Inflyttning 2019
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer

Projekt

Slutsålt

Brf Hägerneholm Park 2

Täby, Hägerneholm

 • Kommun Täby
 • Antal bostäder 35 radhus
 • Boarea Från 129 m²
 • Inflyttning Kvartal 2-4, 2020
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer