Inred som du lever

Så, du har hittat ditt nya hem? Härligt! Men hur får man till inredningen? Bland annat handlar det om att skapa utrymme för alla de saker du gör i ditt liv, speciellt när det handlar om öppna, sociala planlösningar. Och så handlar det om att hitta balansen. Här delar inredaren Christin Österholm på Living Room med sig av sina bästa tips.

Alla hus är unika

När Christin får ett uppdrag börjar hon inte bara med att titta på själva bostaden, utan även på omgivningarna. I visningshuset för OBOS projekt Hägerneholm Park i Täby blev både det gröna, sköna läget och miljötänket i själva bygget den självklara utgångspunkten.

Christin Österholm, Inredare på Living Room

– Det bästa med de här husen är dels miljön runt omkring, och dels de välplanerade ytorna. Miljö och natur blev därför den röda tråden. Att använda naturmaterial som korg och undvika målade möbler hjälper till att ge den rätta känslan, berättar Christin.

Håll balansen

Christin menar att en lyckad inredning handlar om balans. En vanlig fälla vi går i är att köpa prylar vi gillar som sedan inte passar ihop med resten av sakerna i ditt hem.
– Försök se helheten, hitta din röda tråd och håll dig till den även när det gäller träslag. Skapa en lugn bas, och jobba sedan med textilier i accentfärger. Tänk bara på att inte plocka in för många olika färger. Plocka gärna färger från en tapet, eller en tavla du har på väggen, då undviker du att det känns spretigt. Textilier kan du också enkelt byta ut – och på så vis byta stil – utan att det blir så dyrt, tipsar Christin.

Skapa en lugn bas, och jobba sedan med textilier i accentfärger

Se fler bilder från visningshuset här!

Rum i rummet – och belysning

I öppna planlösningar gäller det att skapa rum i rummet. Utgå ifrån vad som ska hända där, Behövs en matplats, en sällskapsdel, och kanske en läshörna? Inred som ni lever. Ett annat vanligt misstag vi gör är att inte satsa på belysningen. Och det räcker inte med en taklampa. Ett vardagsrum på 30 kvm behöver ungefär fem ljuskällor för att komma till sin rätt, berättar Christin.
– Golvlampor, fönsterlampor och annan punktbelysning gör ett rum mysigt och hemtrevligt.

Följ trender med måtta

Alla följer vi trender, vare sig vi är medvetna om det eller inte. Mycket beror förstås på att butikernas utbud följer trenderna och därmed påverkar vad vi har att välja på.
– Just nu är det inne med ljusa träslag, och naturtänk med tropiska inslag. Men gå inte överstyr, det kan bli för mycket av det goda och du riskerar att tröttna, säger Christin.

Christins bästa tips när du ska inreda ditt nya hem

 1. Bestäm först vad du vill göra med väggarna. Hitta din röda tråd och matcha dina grejer med varandra.
 2. Tänk kreativt med roliga accentfärger på textilier och tavlor.
 3. Belys för mys: olika ljuspunkter i rummet gör jobbet.
 4. Mixa gammalt och nytt, extra viktigt för ett ge ett nybyggt hus en personlig känsla.
 5. Våga göra något roligt. Satsa på någon udda pryl, till exempel en lampa, ett bord eller en stol som sätter pricken över i:et.
 6. Allt behöver inte vara dyrt och exklusivt. Du kan hitta hur mycket bra som helst på Blocket.

Projekt

Slutsålt

Brf Hägerneholm Park 1

Täby, Hägerneholm

 • Kommun Täby
 • Antal bostäder 42 radhus
 • Boarea 136 och 142 m²
 • Inflyttning 2019
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer

Projekt

Slutsålt

Brf Hägerneholm Park 2

Täby, Hägerneholm

 • Kommun Täby
 • Antal bostäder 35 radhus
 • Boarea Från 129 m²
 • Inflyttning Kvartal 2-4, 2020
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer

Gå på visning och låt dig inspireras

I Brf Hägerneholm Park 1 har vi låtit inreda ett visningshus. Titta in på hemsidan och låt dig inspireras av bilderna eller boka in dig på en visning och upplev "nyhemskänslan" !

Besök sidan för visningshuset!