Inbjudande hem där livet ska få ta plats

Även om lägenheterna i Brf Honungskupan ännu inte finns i verkligheten ännu har de fått en högst levande inredning i naturnära toner och material, signerad Ofelia Forsman, stylist på 3D Nord. Här berättar Ofelia om sina tankar med inredningen.

Tänka sig in i vardagen

Tanken bakom inredningen i Brf Honungskupan är att visualisera ett levande hem för en hållbar livsstil – ett hem där livet är till för att levas, helt enkelt, berättar Ofelia. Så hur går arbetet till?
– Jag börjar med att fundera på vem som kan tänkas flytta in här, och hur deras vardag ser ut. Att lägga till små, spännande detaljer är också viktigt för att det ska kännas som ett riktigt hem och inte bara ett uppslag i en inredningstidning. Jag inspireras av allt möjligt: olika hem , olika platser – ja, hela livet egentligen. Men visst blir det en hel del Pinterest också, det är en jättebra inspirationskälla.

Ofelia Forsman, inredare på 3DNord.

Ombonat och hållbart

Lägenheterna i Brf Honungskupan blir ju Svanenmärkta, så här finns en naturlig koppling till en inredning som andas hållbarhet. Men inte bara när det gäller miljön, utan även för själva livet.
– Här har vi valt ganska neutrala kulörer, samtidigt som vi jobbat mycket med att bryta linjer, att blanda olika naturmaterial och använda olika former för att ge en mer ombonad och levande känsla. Den här naturnära stilen är väldigt inne just nu, men den är samtidigt väldigt tidlös. Den plockar upp den klassiskt skandinaviska känslan på ett fint sätt, och det tror jag kan attrahera många, säger Ofelia.

Personlighet framför trender

Att inreda sitt alldeles nybyggda hem kan kännas både kul – och utmanande. Allt är ju så oerhört nytt och perfekt, och visst är det frestande att bara shoppa loss på de senaste prylarna som inredningsmagasinen skyltar med. Men Ofelia menar att nyckeln till ett trivsamt hem ligger i att låta din egen personlighet få ta plats. 

– Det kommer alltid nya trender, och att hela tiden följa dem kan snarare bli en stress. Hitta din personliga stil, det du faktiskt gillar – och saker du verkligen vill ha. Det är dessutom hållbart på riktigt.

Handplockade detaljer

Ett annat råd från Ofelia är att våga tänka utanför den berömda boxen. Att våga blanda gammalt och nytt, och plocka in små överraskande detaljer – gärna lite udda saker som får folk att undra lite – gör mycket för känslan av ditt nya hem.
– När varje grej blir speciell, då har du hittat din egen stil. Handplocka din inredning, och låt det ta tid. Det är detaljerna som gör hemmet.

Projekt

Försäljning pågår

Brf Honungskupan

, Sigtuna Stadsängar

  • Antal bostäder 53 lägenheter
  • Pris Från 1.790.999 kr
  • Inflyttning Hösten 2022
Läs mer