Aktiviteter för alla åldrar

Svalkande dopp, en tur på hästryggen, skidåkning eller långfärdsskridskor på vintern, kanske en golfrunda – eller bara en skön promenad? Sigtuna passar perfekt för dig som drömmer om en lite härligare fritid.

Youtube video preview

Sport i massor

Fotboll, innebandy, dans, basket, swimrun och triathlon – eller kanske beachvolleyboll? Även om Sigtuna är en mindre ort finns här stora möjligheter att utöva din favoritsport. Gillar du hästar finns flera ryttarföreningar i området, och föredrar du en golfrunda når du Sigtunabygdens Golfklubb på fem minuter i bilen.

Kul med kultur

I Sigtuna blomstrar kulturen. Sigtunastiftelsen erbjuder en spännande kulturscen med konserter, författarmöten, filmkvällar, konstutställningar och föredrag. Även på Kulturum ordnas massor av aktiviteter, och varje år drar Sigtuna Litteraturfestival gott om besökare. Föreningslivet erbjuder också en hel del för dig som föredrar mer kulturella aktiviteter, som körsång, konst, teater eller trädgård. Och missa heller inte Sigtunas egen, ytterst charmiga, biograf: Gröna Ladan.

Småskalig shopping

Sigtunas mysiga stadskärna är befriande tom på gallerior, men staden har ju varit en handelsplats i mer än tusen år – och det märks än idag. Här finns istället gott om butiker som ger en mer personlig shoppingupplevelse. Fina presenter hittar du hos Bahrmans Bod Nytt och Nött, Augusta Janssons konfektyr & karamellbutik är oemotståndlig för gottegrisar i alla åldrar, och i Mamsellens Skafferi finns härliga saker till ditt nya kök. Vill du åt mer storskalig shopping tar du dig enkelt till Märsta centrum – eller in till Stockholm för den delen.

Allmänt livsnjuteri

Här behöver du inte heller åka in till storstan för att skämma bort dig själv lite extra. Vad sägs om morgonyoga med härlig hotellfrukost efteråt? Det hittar du på Sigtunastiftelsen. Eller kanske en riktigt lyxig hemesterdag? Då föreslår vi ett besök på Sigtunahöjdens spa.

Projekt

Försäljning pågår

Brf Honungskupan

, Sigtuna Stadsängar

  • Antal bostäder 53 lägenheter
  • Pris Från 1.790.999 kr
  • Inflyttning Hösten 2022
Läs mer

Fått smak på stan och vill se mer?

Fått smak på Sigtuna?

Guide till det goda livet i Sigtuna

Gillar du som vi livets goda? Sigtuna levererar upplevelser för alla oavsett ålder eller intresse. Vi satt ihop en guide så att du inte ska missa något!

Till Sigtunaguiden!