Matupplevelser för alla smaker

Att Sigtuna är ett populärt besöksmål bland både svenska och utländska turister har fört med sig ett par goda saker: till exempel att orten har ett bra utbud av populära caféer och restauranger. Här finns allt från klassisk husmanskost till nyskapande gastronomi – och fika, såklart.

Youtube video preview

En klassisk svensk fika

Tant Bruns Kaffestuga är ett av Sveriges äldsta caféer, och det mysiga huset kaffestugan ligger i är ett av Sigtunas äldsta. Här bjuds det på kaffe med dopp och goda smörgåsar serverade vid bordet på klassiskt vis. Lika trivsamt inne vid brasan på vintern, som på den trevliga innergården på sommaren.

Eller en lite trendigare sådan

För dig om föredrar en lite modernare caféupplevelse rekommenderar vi ett besök på RC Chocolat på Stora Gatan. Som namnet antyder spelar choklad i alla former en stor roll här, men du kan också njuta av härlig egengjord glass, läckra bakverk, smörgåsar och soppor. Mästarklass bland caféer enligt White Guide, bara en sådan sak.

Restaurangupplevelser i toppklass

Sigtuna har två White Guide-listade restauranger. En av dem, Båthuset Krog & Bar, passar perfekt efter en promenad längs med strandpromenaden. Med ett fantastiskt fint läge med utsikt över Sigtunafjärden serveras utsökta rätter där säsongens smaker får stå i centrum.

Den andra listade restaurangen ligger i Sigtunas vackra stadshotell. Restaurang 1909 bjuder på genuint svensk matlagning i modern tappning, med rena tydliga smaker där varje råvara talar för sig själv. Här kan du också lyxa till det med afternoon tea på fredagar och lördagar.

Ibland vill man ju bara ha en pizza

Vid Stora Torget hittar vi både Restaurang Kopparkitteln och Farbror Blå – båda är populära restauranger med vällagad mat åt husmanshållet och fina uteserveringar att njuta av. Men ibland vill man ju bara ha en pizza, eller hur? Som tur är kan Sigtuna leverera även här. Äkta napolitansk sådan hittar du på Cicciotto, som även har hemkörning. Föredrar du en klassisk, svensk pizza? Då ligger Brännbo Pizzeria nära tillhands.

Bli hjälte i ditt eget kök

Förutom att Sigtuna stadsängar kommer få en riktigt fin livsmedelsbutik har vi ett tips till dig som trivs bäst i ditt eget kök. På bekvämt cykelavstånd hittar du Österby gårdsbutik, där du kan köpa råvaror av högsta klass som lyfter din matlagning till nya höjder. Här säljs både gårdens egna produkter och andra närproducerade godsaker.

Projekt

Försäljning pågår

Brf Honungskupan

, Sigtuna Stadsängar

  • Antal bostäder 53 lägenheter
  • Pris Från 1.790.999 kr
  • Inflyttning Hösten 2022
Läs mer

Fått smak på stan och vill se mer?

Fått smak på Sigtuna?

Guide till det goda livet i Sigtuna

Gillar du som vi livets goda? Sigtuna levererar upplevelser för alla oavsett ålder eller intresse. Vi satt ihop en guide så att du inte ska missa något!

Till Sigtunaguiden!