Omgivningar att leva livet i

Förutom att Sigtuna som stad har en charm utöver det vanliga får du också alla möjligheter till härliga utflykter när du flyttar hit. Upplev stadens spännande historia, njut av sköna promenader, svamp- och bärplockning i skogarna – och, inte minst, av närheten till Mälaren.

Youtube video preview

Mälaren i centrum

Att kunna njuta av bad och båtliv på Mälaren är förstås en stor del av vardagslyxen här. Oavsett var du bor i Sigtuna har du alltid nära till vattnet. Brf Honungskupan är inget undantag. Promenera längs med strandpromenaden, ta en glass – eller varför inte utmana familjen på minigolf? Blir du badsugen har du både Sjudargårdsbadet och Munkholmsbadet på bekvämt avstånd hemifrån.

Ut och njut

Sugen på en skogspromenad? Då har du kommit helt rätt. Sigtuna kommun har 10 naturreservat med olika karaktär. Två av dem, Askare Hage och Munkholmen ligger bara en kort cykeltur från Brf Honungskupan. Askare Hage är en naturskön plats med nära djur-upplevelser i form av får och kor – men kanske också en havsörn om du har tur. Och i Munkholmens naturreservat har du om våren chans att se Upplands landskapsblomma, Kungsängsliljan.

Vandra i Ingegerds fotspår

Sveriges första kvinnliga helgon hette Ingegerd och föddes i Sigtuna. Vandringleden som bär hennes namn, Ingegerdsleden, är en 11 mil lång vandringsled som går mellan Storkyrkan i Stockholm, via Mariakyrkan i Sigtuna, till Domkyrkan i Uppsala. Låter det i längsta laget går det utmärkt att njutvandra från Rosersbergs slott till Sigtuna, en vandring på 4-5 timmar, med stopp för på Steninge slotts stenlada.

5 kungliga nöjen

I området runt Sigtuna finns inte mindre en fem slott att upptäcka: Skoklosters slott, Skånelaholms slott, Steninge slott, Wenngarns slott och Rosersbergs slott. Uppskattade utflyktsmål, både för historiefantaster och för dig som vill njuta av en skön dag i det vackra landskapet. Från Brf Honungskupan har du allra närmast till Wenngarns slott, som förutom själva slottet bjuder på en härlig park från 1600-talet, en återbruksbutik – och ett slottscafé, såklart.

Lär känna Sigtuna

Är Sigtuna en ny stad för dig? Boka in en stadsvandring där kunniga guider berättar mer om stadens spännande, och långa, historia. Från 970-talet till idag. Får du smak på historiska upplevelser kan du även gå på runstensjakt, karta finns att ladda ner på destinationsigtuna.se

Projekt

Försäljning pågår

Brf Honungskupan

, Sigtuna Stadsängar

  • Antal bostäder 53 lägenheter
  • Pris Från 1.790.999 kr
  • Inflyttning Hösten 2022
Läs mer

Fått smak på stan och vill se mer?

Fått smak på Sigtuna?

Guide till det goda livet i Sigtuna

Gillar du som vi livets goda? Sigtuna levererar upplevelser för alla oavsett ålder eller intresse. Vi satt ihop en guide så att du inte ska missa något!

Till Sigtunaguiden!