Varför välja Honungskupan?

Nybyggda, Svanenmärkta lägenheter i Sveriges mest hållbara stadsdel, med promenad- eller cykelavstånd till Sigtunas mysiga stadskärna. Brf Honungskupan har verkligen en hel del att erbjuda. Läs vidare, och se om du håller med.

Perfekt läge i Sigtunas nya stadsdel

På bekvämt avstånd från Sigtunas mysiga stadskärna hittar vi den nya stadsdelen Sigtuna stadsängar. För det här är verkligen en stadsdel i sin egen rätt, inte bara några enstaka hus på en åker eller i en skogsglänta, berättar Tommy Waldnert, projektutvecklare hos oss på OBOS.

– Planen omfattar allt från flerbostadshus till villor, så här kommer att finnas hem för alla behov. Men här kommer också att finnas en hel del service, till exempel skola och förskola, vårdcentral, apotek, restauranger, gym och en riktigt fin livsmedelsbutik. En del har redan öppnat, och när det är dags att flytta in i Brf Honungskupan kommer allt att vara på plats.

Ett hemtrevligt, hållbart kvarter

Brf Honungskupan får ett utmärkt läge i området, och här skapas ett hållbart kvarter med hemkänslan i fokus. Husen byggs med variation i både höjd och färgsättning och på innergården kommer det både att finnas plats för odling av gröna godsaker och rum för det lite speciella som gett bostadsrättsföreningen dess namn: bikuporna som ska producera föreningens egen honung – om föreningen så önskar. Planen rymmer också gott om cykelparkeringar under tak, och genomtänkta lösningar för återvinning. Det ska vara enkelt att leva hållbart här, menar Tommy.

– Vi strävar både efter en skön hemkänsla och en långsiktig hållbarhet i projektet. Bikuporna är ett exempel på detta. Ett annat är vårt aktiva val att inte bygga något eget garage till fastigheten för att minska biltrafiken kring kvarteret. Istället kommer det att finns parkeringsplatser i ett garage på bekvämt promenadavstånd hemifrån – och föreningen kommer också att ha en egen bilpool.

Hem med en alldeles egen stil

Nyproduktion har ju ofta en speciell stil, men här i Brf Honungskupan gör vi saker lite annorlunda. Redan av husens form kan vi ana att de innehåller något alldeles extra i lägenhetsväg. Och det stämmer. Här bjuds vi på tvåor, treor och fyror med stor variation i både känsla och planlösning.

– Lägenheterna högst upp sticker verkligen ut, med högt i tak och två balkonger i olika väderstreck. Men här finns också möjlighet att bo lite enklare i markplan, eller något mittemellan, förklarar Tommy.

Det alla däremot har gemensamt är väldisponerade planlösningar med trevliga öppna sällskapsytor, fina ljusinsläpp och gott om bekvämligheter – som att förråden är placerade inne i lägenheten. De allra flesta har också egen balkong eller uteplats: vissa har, som sagt, flera.

Svanenmärkt med det lilla extra

För att alls få bygga i Sigtuna stadsängar krävs att byggherrarna förhåller sig till kommunens kravlista på ett tjugotal punkter som försäkrar att man bygger miljövänligt. Inga problem för bostäderna i Brf Honungskupan – som dessutom kommer att bli Svanenmärkta. Även i husens inredning finns gott om detaljer som andas hållbarhet. Redan i trapphusen möts vi till exempel av rena träväggar, och såväl materialval som utrustning i lägenheterna håller en riktigt bra standard redan från början, berättar Tommy.

– Det syns till exempel i badrummen, där vi genomgående satsar på stora plattor för en lite lyxigare känsla. I standardutförandet går inredningen i vita toner, det är ju fortfarande svårslaget populärt. Men vi kommer också att erbjuda tillvalspaket med inredning i mer naturnära toner som sand och sten, för dig som vill förstärka naturkänslan och ge ditt nya hem ett mer personligt uttryck.

Nytt, tryggt – och prisvärt

Det är något visst med känslan att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut. Men ett nyproducerat boende i bostadsrättsform betyder också att du inte behöver oroa dig för obehagliga överraskningar, vare sig renoveringsmässiga eller ekonomiska sådana. Vi planerar också för att Brf Honungskupan ska få kvalitetsmärkningen Trygg Brf, så att du kan känna dig extra säker på att du gör ett tryggt och bra köp. Och att bo här är dessutom prisvärt, menar Tommy.

Hem för dig som tycker livet är till för att levas

Vi pratar en hel del om att Brf Honungskupan är platsen där livet är till för att levas. Men, vad menar vi med det? Hela vår målsättning med Brf Honungskupan är att i varje detalj skapa ett kvarter där du bor så bra och så bekvämt att du helt och hållet kan koncentrera dig på att leva det goda livet. Från planlösningar och materialval, till kvarterets fina läge i Sigtuna – och alla fördelar med att bo i bostadsrätt. Vi tycker faktiskt vi har lyckats riktigt bra. Vad tycker du?

Vem tror du kommer att trivas bäst här?

Tommy Waldnert,
Ansvarig projektutvecklare på OBOS

 

Ett brett utbud av lägenheter kommer förstås att locka en bred blandning av människor. Det jag tror alla har gemensamt är att de trivs hemma, och vill bo i ett kvarter som man kan känna sig hemma i. Sigtunabor i alla åldrar förstås, men jag tror också att många utifrån kommer att upptäcka Sigtunas charm. Kanske från Upplands Väsby, Knivsta eller Sollentuna? För även om flyttströmmarna inte har sett ut så rent historiskt har det heller aldrig funnits något som Sigtuna stadsängar förut.

Projekt

Försäljning pågår

Brf Honungskupan

, Sigtuna Stadsängar

  • Antal bostäder 53 lägenheter
  • Pris Från 1.790.999 kr
  • Inflyttning Hösten 2022
Läs mer