Bo bekymmersfritt i härliga Stallarholmen

Drömmen om ett nytt hus kan ibland kännas smått ouppnåelig. Att bygga själv kräver tid, pengar och kunskap. Att köpa ett gammalt hus innebär underhåll och renoveringar – och att köpa en helt ny egen villa kräver ofta en väldigt tjock plånbok, inte minst någorlunda nära Stockholm. Men vet du vad? Det finns andra alternativ. Häng med till Sundby Strand!

Härliga radhus i ett härligt område

I Stallarholmen, vid Mälarens strand, trivs både familjer och par i olika åldrar. Många med anknytning till orten, men också allt fler inflyttade. För Stallarholmen blir allt mer populärt. Inte minst det trevliga villaområdet Sundby Strand, där vi på OBOS nu planerar att bygga 20 nya radhus, i Brf Sundby Äng.

Sara Hägglöv, OBOS

– Det blir effektivt planerade hus med 3-4 sovrum, så de passar även den lite större familjen. Här bor du nära naturen och vattnet, med både skola och förskola en kort promenad bort, berättar Sara Hägglöv som är projektutvecklare hos oss på OBOS.

Ett enklare sätt att leva

Brf Sundby Äng får ett toppenläge i området med en lummig skogsdunge som närmsta granne – här finns också en skojig pulkabacke, tipsar Sara. En kort cykeltur bort väntar svalkande bad och all service du behöver i vardagen finns inom räckhåll. Faktum är att Stallarholmen har en hel del av den varan, utan att ha förlorat den mindre ortens charm. Men fördelarna med Brf Sundby Äng slutar inte där, menar Sara.

– Det här är ett problemfritt boende. Eftersom du bor i bostadsrättsform behöver du inte bekymra dig om sådant som att måla om huset, allt sådant underhåll är föreningens ansvar och du kan lägga din tid på roligare saker istället.

Nybyggt på ett tryggt och prisvärt sätt

Att bygga eget kan vara en prövning. Du är ansvarig för allt, från minsta materialval till att hålla koll på byggarna och det är inte ovanligt att det dyker upp saker efter vägen som gör drömhuset betydligt dyrare än vad du tänkt dig. När du köper ett boende från oss på OBOS vet du exakt vad det kostar, och du vet precis vad som ingår i den prislappen.

– Här betalar du ett fast pris för ett helt nybyggt radhus med färdig trädgård och två fina uteplatser, utan att behöva svettas igenom ett eget byggprojekt – vi tar hand om allt. Däremot kan du sätta din egen personliga prägel på ditt boende genom olika tillval, förklarar Sara.

Mycket boende för pengarna

En annan orsak till att allt fler väljer Stallarholmen är prisläget. Du får helt enkelt en hel del för pengarna här, inte minst om du väljer ett radhus.
– Här bor du bekvämt i ett alldeles nytt hus med bra funktioner och plats för hela familjen. Och vi ska heller inte glömma den där alldeles speciella gemenskapen i ett radhusområde, här brukar både barn och vuxna få nya vänner för livet, berättar Sara.

En ledig lördag i Brf Sundby Äng

Vi bad Sara drömma sig bort till ett av de nya radhusen i Brf Sundby Äng. Hur skulle hon och familjen tillbringa en perfekt ledig lördag där?
– Först och främst skulle vi nog inte ta oss så långt hemifrån, vi trivs ju så bra här. Men vi tänker oss att det är en solig sommardag, så vi äter en lång frukost ute på altanen med färska frallor från Printz Bageri som morgonpigga pappan fixat. Sedan hoppar barnen som vanligt över häcken till kompisarna i grannhusen. Jag passar på att titta till mina odlingar i pallkragarna, det växer så det knakar men tyvärr gäller det även ogräset.
Vid lunch dyker ungarna upp igen och vill åka och bada. Inga problem, vi packar picknickkorgen och tar våra cyklar – det är ju så nära att även minstingen kan cykla själv. När vi kommer hem är vi trötta och nöjda och slappar en stund, tills vi hör att förberedelserna för grillfesten med grannarna har börjat. Det dukas upp långbord på gräsmattan som kantar området, vi äter, pratar och umgås – och njuter av sommarkvällen.