Väljer du bostad med hjärtat eller hjärnan?

Att köpa ny bostad kan vara ditt livs viktigaste affär. Samtidigt är det lätt att bli förförd av alla vackra vyer, läckra inredningsbilder och ljuva löften om livskvalitet som prospekten målar upp. Hjärtat smälter, du faller handlöst och ringer banken. Men hur vet du att du gör en bra affär? Här kommer en ledtråd.

Känns det läskigt att ta steget?

Vi förstår. Ett bostadsköp är i många fall en av de största affärerna du gör i livet. Därför är det viktigt att du får möjlighet att göra det i lugn och ro under trygga former. För att hjälpa dig med det är vi på OBOS en del av ett nytt branschinitiativ för att skapa tryggare bostadsrättsföreningar: Trygg bostadsrättsmarknad.

Välj en kvalitetsmärkt bostad

Vi har tagit fram kvalitetsmärkningen Trygg bostadsrättsmarknad tillsammans med sex andra bostadsutvecklare. Detta gör vi för att stärka dina möjligheter att göra ett bra och tryggt köp som grundar sig på relevant information. Kort sagt innebär den nya märkningen att du enkelt kan jämföra viktiga nyckeltal mellan olika föreningar. Det gör att du vet precis vad du kan vänta dig i ditt nya hem och din nya förening.

Vi går steget längre

Det finns redan liknande riktlinjer som används idag, men här går vi steget längre och skärper dessa. Vi menar att en trygg affär gynnar både dig, bostadsutvecklarna och samhället i stort. Och det tycker vi är bra! Kvalitetsmärkningen omfattar följande tre områden:

Ekonomi

Är föreningens ekonomi i ordning? Denna del innehåller riktlinjer och nyckeltal som måste redovisas. Detta underlättar när du vill jämföra olika föreningar. Dessutom ger det en bra insyn i föreningens framtida ekonomi.

Långsiktighet

Är det här ett bra boende på lång sikt? Våra hem ska stå länge och då måste det finnas en plan för det. Det tar vi hand om i denna del där vi har med riktlinjer för hur underhållsplaner och styrelsefrågor ska hanteras.

Trygghet

Och sist, men absolut inte minst: gör jag ett tryggt köp? Under rubriker trygghet samlar vi riktlinjer som rör avtal, återköp, garantier och liknande frågor. Sådant som är viktigt både för dig och för föreningens ekonomi i stort.

Låt både hjärtat och hjärnan vara med

Vill du känna dig extra trygg i ditt bostadsrättsköp: titta efter kvalitetsmärkningen Trygg bostadsrättsmarknad. Då kan du tillåta dig själv att falla för drömbostaden, utan tråkiga konsekvenser. Lycka till!

I Brf Sundby Äng får både hjärtat och hjärnan vara med

Vill du känna dig extra trygg i ditt bostadsrättsköp: titta efter kvalitetsmärkningen Trygg bostadsrättsmarknad. Till exempel Brf Sundby Äng i charmiga Stallarholmen. Här bor du i härliga radhus med Mälarens glittrande vatten inom räckhåll. Och här kan du tillåta dig själv att falla för din drömbostad, utan tråkiga konsekvenser. Välkommen hem!