Välkommen till familjeidyllen

Från början var Skölsta ett populärt sommarstugeområde. Det är enkelt att förstå: för det här en oerhört tilltalande miljö med vackra skogar, åkermark och bondgårdar. I Brf Talldungen bor du mitt i allt detta och kan njuta av en vardag fylld av sköna skogspromenader och annat ute-njut. Härligt för hela familjen, men inte minst för de små som kan springa rätt ut i leken på ett helt annat sätt än inne i stan.

Lev livet mitt i naturen

Här bor du bokstavligt talat mitt i den vackra naturen. Öppna fält och vackra tallskogar varvas med bondgårdar – så bli inte förvånad om en traktor kör om dig på kvällspromenaden. Men Skölsta börjar bli väldigt populärt, så här finns också ganska gott om varierande villabebyggelse – med andra ord behöver du knappast känna dig ensam: här finns alla chanser till nya vänner för hela familjen.

Skoj får både stora och små

Här bor du så gott som granne med det populära friluftsområdet Vedyxaskogen. Vandra längs lederna, grilla något gott på grillplatsen och titta på djurlivet vid viltvattnet – har du tur kikar en älg fram i buskaget. Fler nära djur-upplevelser får du på Årsta 4H-gård, och för tågfantaster är museijärnvägen Lennakatten en klar höjdpunkt. Tåget stannar på Skölsta station, och både cyklar och hundar är välkomna att följa med på resan.

Utflykter för alla smaker

En utflykt till Fjällnora friluftsområde är ett säkert kort, här finns saker att göra året om, från skid- och skridskoåkning på vintern till bad på sommaren. Andra höjdpunkter är den fina naturlekplatsen och en rafflande höghöjdsbana. För dig som gillar mat: åk på gårdsbutikssafari och upptäck lokalproducerade godsaker hos gårdsbutikerna i ditt område, du har flera på lämpligt utflyktsavstånd. Väsbylunds Byggnadsvård & Gårdsbutik med bland annat viltkött från Kiplingeberg är bara ett exempel.

Allt som får vardagen att fungera

Men du har också alt sådant som får vardagen att fungera problemfritt inom räckhåll, inte minst tack vare närheten till Gränbystadens köpcentrum som har det mesta för såväl storhandling som nöjesshopping. Dit tar du dig på cirka tio minuter med bil. Både skola och förskola finns i grannstadsdelen Årsta – men det planeras också för en egen förskola i Skölsta, förhoppningsvis redan hösten 2021.

Och storstadspulsen inom räckhåll

In till Uppsalas stadskärna tar du dig på cirka 20 minuter med bil eller en halvtimme med buss, kommunen kommer också att bygga en ny busshållplats ännu närmare kvarteret. Eller varför inte ta cykeln? Det finns en ny, fin cykelväg stora delar av sträckan. Och behöver du ta dig någon annanstans har du nära både till E4:an och väg 288. Till centrala Stockholm tar resan cirka en timme.

Projekt

Kommande försäljning

Brf Talldungen

Uppsala, Skölsta

  • Antal bostäder 36 parhus
  • Säljstart 17 nov
  • Inflyttning Från december 2021
Läs mer