Upplev sommar i Valsjöskogen!

Nu går många av oss en efterlängtad semester till mötes – frågan är bara vad man bäst hittar på om man bor i Åkersberga? Vår mäklare Catharina Ek från Mäklarringen har bott i krokarna i snart tio år, och delar gärna med sig av sina bästa guldkorn för att förgylla sommardagarna, oavsett om det är barnvänliga, äventyrliga, natursköna eller romantiska upplevelser du är ute efter.

I Sverige är vi vana vid sommar när det regnar på grillen och man får byta utebus till inomhusmys. Vad gör man bäst en regnig sommardag som boende här?

– Regn ja, det riktigt typiskt svenska med sommaren. Tja, om man inte helt har sjunkit ner i soffan bara för att det är semester så är det ett alternativ att gå på gym – det finns ett flertal gym i Åkersberga centrum. Har man barn är badhuset såklart en hit, eller så kan man spela en match i Åkersberga tennishall. Personligen hade jag nog lite smidigt tagit mig in till Täby centrum för en bit mat. Har jag barnen med mig finns det både inomhusminigolf och biografer där – perfekt för en klassiskt svensk regnsommardag.

Catharina Ek, Mäklare från Mäklarringen

Okej, men om solen mot all förmodan skulle titta fram en stund – vad hittar man på då?

– Nu får jag nog nästan inte utrymme att ta med allt som finns att göra *skratt* Men det finns så mycket! Breviksbadet med både sandstand och klippor, café och minigolf. Margretelundsbadet och Fiskartorpet. Allt på cykelavstånd från Valsjöskogen. Du har också Domarudden med bad, och här finns även en jättefin lekplats, beachvolley- och fotbollsplan. Härifrån utgår flera fina motionsslingor och vid starten av dem finns ett utomhusgym. Gillar man hästar så kan man besöka Lappdals islandshästar. Golf, minigolf och paddelspel är andra roliga exempel på aktiviteter i närheten som passar hela familjen.

Om jag älskar att vara i naturen året runt, en sån riktig friluftsnisse, vad får jag inte missa då?

– Roslagsleden är en vandringsled som sträcker sig från Danderyds kyrka via Domaruddens friluftsgård i Österåker och Vigelsjö gård i Norrtälje till Albert Engström-museet i Grisslehamn. Leden är närmare 190 kilometer lång och indelad i elva dagsetapper. Så här kan man verkligen slita ut ett par skor på en sommar om man så vill. För den som vill ta en kortare promenad så kan man gå ner till Valsjön och plocka svamp på hösten. Från Lerviksbrygga går det båt till Vaxholm, Stockholm eller ut i Skärgården. Hackstaspåret, Söralidsspåret och långpromenad runt Margretelund vid vattnet och mot och runt Österskär är också fint året runt.

Om jag istället är lite av en kicksökare som vill ha mycket äventyr, hur gör jag för att inte bli uttråkad?

– Då kan man ge sig ut på en härligt fartfylld mountainbiketur i Hackstaspåret – det är en lågtröskelstig med grusat underlag som passar hela familjen. Det finns också fina golfbanor på Österåkers GK och Åkersberga GK, eller varför inte prova på Cross och Enduro på Åsättra motorklubb som ligger i norra delen av Österåker.

Sommaren är ju lite känd som årets mest romantiska årstid, med midsommarafton som någon slags höjdpunkt. Om det är romantik man söker, hur får man det här?

– Då skulle jag rekommendera en härlig båttur från Lerviksbrygga ut i skärgården och landa på någon fin ö med en picknickkorg. Eller så kan man ta båten till Vaxholm och äta middag på Vaxholm hotell som är väldigt romantiskt. Där kan man också passa på att övernatta innan man tar båten tillbaka. Tycker man om historiens vingslag så får man heller inte missa ett besök på Vaxholm Kastells fästning när man ändå är där.

Och – sist men inte minst – hur njuter man av sommaren på ett coronamedvetet sätt enligt dig?

– Att ge sig ut i skärgården och njuta på klipporna, ta med mat eller grilla är ett av mina bästa tips. Det finns även skärgårdskrogar, och här får man tänka sunt förnuft och hålla avstånd till andra gäster och personal. Havsbad, promenader i Valsjöskogen, golf och ridning är jättebra exempel på saker som man kan göra i mindre grupper med människor som man redan har regelbunden kontakt med. Eftersom det finns så mycket man kan göra utomhus här så är det coronasäkrad sommarnjutning i sitt esse skulle jag säga.

Projekt

Försäljning pågår

Brf Valsjöskogen

Åkersberga, Margretelund

  • Antal bostäder 29 par- och radhus
  • Pris Från 2 995 000 kr
  • Inflyttning okt 2021 - apr 2022
Läs mer