Vi uppfyller bostadsdrömmar som vanligt - läs här om hur vi jobbar under rådande förutsättningar

Bra ruljangs på Jönköpings bostadsmarknad

Jönköping är en attraktiv stad med stor inflyttning, berättar fastighetsmäklare Gustav Sandberg på Svensk Fastighetsförmedling. En gynnsam arbetsmarknad med många växande företag bidrar förstås – och omgivningarna, där Vättern nyss utnämnts till en av Europas 20 vackraste platser, skadar knappast heller. Så, hur är läget på bostadsmarknaden? Låt oss ta en titt.

Köpare och säljare finner varandra

Efter ett lite tvekande 2018 ser Jönköpings bostadsmarknad betydligt bättre ut i år. Det är en bra omsättning på objekten, försäljningarna går bra och vi upplever att det finns en stabil efterfrågan bland köparna, menar Gustav.

Gustav Sandberg, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling

– Det är inte alls lika oroligt längre. Vi har fått en konsoliderad marknad där köpare och säljare hittar varandra, och det görs många affärer.

Område efter person

Precis som i andra städer gillar Jönköpingsborna generellt att bo nära stadskärnan, men uppskattar också närheten till grönområden. Men här finns något för de flesta, och olika målgrupper föredrar olika områden, berättar Gustav.
– Vad gäller hus så har marknaden under 2019 varit het, där de mest attraktiva lägena har varit mest efterfrågade. Prisbilden på dessa objekt har varit fortsatt hög. För den familj som letar efter bra förstaboende att investera i så kan marknaden upplevas som svår att ta sig in på. Har man inte gjort så kallad ”bostadskarriär” tidigare så kan det vara svårt att få fram en tillräckligt stor insats.

Habo har blivit hett

Hussugna Jönköpingsbor har helt enkelt fått vidga sina vyer något. Till Huskvarna, Norrahammar – och inte minst Habo. – Habo har blivit en het plats att bo på, det är många som hittar hem och trivs här, konstaterar Gustav. Och det gäller framförallt Bränninge, ett attraktivt område med gott om mervärden, enligt Gustav.

– Här bor man lugnt och naturnära, och prisnivåerna är greppbara. Dessutom är det inte alls långt till in Jönköping. Jag har just sålt slut ett projekt i Bränninge, och varje gång jag kör dit kommer jag på mig själv med att tänka: oj, vad fort det går att köra.

Likasinnade köpare

Att Bränninge med sina nybyggda villor, kedjehus och radhus tilltalar barnfamiljerna kommer knappast som en överraskning med tanke på läget. Men Gustav påpekar också att barnfamiljer dras till barnfamiljer. – För många köpare är det viktigt att det även finns andra barnfamiljer i området, gärna med barn i samma ålder så att barnen får lätt att hitta kompisar.

Men även den äldre generationen hittar hem här: många som lämnar villan för ett bekvämare, mer lättskött boende i bostadsrättsform och en hel del som vill flytta närmare barnbarnen. Och Gustav tror inte att intresset för Habo och Bränninge kommer att minska i framtiden. – Nej, kommunen växer och vi ser en stor efterfrågan även på andrahandsmarknaden för bostäder. Jag tror mycket på Habo!

Gustavs 3 bästa tips för dig som ska köpa bostad

1. Kommunikation med mäklaren: Ställ frågor och ta reda på hur tidplanen och processen för den aktuella försäljningen eller projektet ser ut.

2. Personlig kontakt med banken: att kunna sitta ner ordentligt och gå igenom allt är mycket värt. Har du ingen personlig bankkontakt kan mäklaren i regel hjälpa dig med det. Ett bostadsköp är en stor investering och därför är det viktigt att du har en trygg bankkontakt.

3. Värdering av ditt befintliga boende: Om du har ett boende som behöver säljas i samband med köp av ny bostad så är det viktigt att vara förberedd. Använd tiden till din fördel och se till att tidigt få en värdering du kan lita på och känna dig trygg med. Var inte rädd för att ställa frågor. Det är mäklarens ansvar att vägleda dig till en trygg affär.

Projekt

Försäljning pågår

Brf Bränninge Hills

Habo, Bränninge

  • Kommun Habo
  • Antal bostäder 33 Parhus, kedjehus och radhus
  • Boarea Från 107 m²
  • Pris Från 1.975.000 kr
  • Inflyttning Hösten 2021
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer

Husbeskrivning - 120 kvm

Familjefavoriten

Läs mer