Härliga Habo har massor att erbjuda

Bra bostäder, bra skolor, fina möjligheter till en aktiv fritid och hela Jönköpings utbud på bekvämt avstånd. Habo har blivit hett, inte minst bland barnfamiljer. Häng med till en liten ort med ett förvånansvärt stort utbud.

Kanske tänker du att flytta till en mindre ort som Habo bara innebär att flytta till en plats att sova på, medan ditt egentliga liv fortsätter i Jönköping eller någon annanstans? Tänk om. Här finns faktiskt det mesta du behöver i din vardag – och gott om sådant som sätter guldkant på den. Och från mysiga Bränninge har du nära till det mesta.

En barnvänlig kommun

Allt fler upptäcker Habo, inte minst barnfamiljerna. Inte så konstigt, kanske, att bo på en mindre ort innebär ju ett enklare, tryggare liv. Men Habo kännetecknas också av en skön stämning. Folk som bor här trivs här – och Habo kommun hänger med i utvecklingen. Här satsar man på service till kommuninnevånarna, inte minst när det gäller bra skolor och förskolor. Och när skoldagen är slut finns gott om lekplatser och fina sportanläggningar att roa sig på.

Med nära till allt du behöver

Från Bränninge har du bekvämt cykelavstånd till det mesta, inklusive Habos lilla centrum. Det må varken vara störst eller vackrast, men här finns allt du behöver – och lite till. Du kan handla kläder, skor, presenter, blommor, smycken och inredning med mera – eller göra fynd i någon av second hand-butikerna. Här finns flera mataffärer att välja mellan, och blir du fikasugen rekommenderar vi ett besök på Landhs Konditori. Vill du sedan ha ännu mer shopping och nöjen tar du dig enkelt in till Jönköping, från Habo station tar tåget under en kvart.

Härlig fritid för hela familjen

I Habo finns aktiviteter för alla smaker, både inom föreningslivet och ute på egna upptäcktsfärder i skog och mark. Habo har inte mindre än 11 naturreservat att utforska. Perfekt för både skogspromenader och picknik – eller varför inte prova fiskelyckan? Närheten till Vättern är förstås ett plus, här har du två stränder i toppklass inom räckhåll. Antingen kan du ta cykeln till Domsand , eller bilen till Baskarpsbadet. Och om du föredrar ett dopp i lite varmare vatten har du även flera mindre sjöar att välja på.

Fem fina Habo-tips

1. Stora Kärrs bokskog

Ett trevligt utflyktsmål på gångavstånd från Habo centrum, varför inte äta en medhavd matsäck i trädens skugga?

2. Habo naturguide

Variera dina utflykter: guiden som visar vägen till 40 fina naturupplevelser i närområdet kan du hämta gratis på biblioteket.

3. Habo Hobby & Tågspecialisten

I Habo finns en av de största hobbybutikerna i södra Sverige. Här hittar du det mesta inom modelljärnväg, radiostyrt, plast- och trämodeller med mera.

4. Gunnars Konfektyrer

Gammaldags marknadskarameller, ljuvlig choklad och konfektyrer kokas från grunden i den lilla fabriken på landet. Säljs på marknader och på evenemangsdagar i Habo. Men om du ringer innan och familjen är hemma går det bra att handla direkt på gården.

5. Tomatprovning och goda grönsaker

Hos Söderlinds ekologiska grönsaker i Långhult utanför Habo kan du köpa grönsaker, kryddor, jordgubbar och blommor. Under säsong ordnas också härliga tomatprovningar – med odlingstips för den vanliga villaträdgården. Måste bokas i förväg.

Projekt

Kommande försäljning

Brf Bränninge Hagar

Habo, Bränninge

  • Kommun Habo
  • Antal bostäder Flerbostadshus
  • Säljstart Kvartal 1 - 2021
  • Inflyttning Från hösten 2022
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer