Härliga Färjestaden har något för alla

Förutom närheten till svalkande bad och härliga naturupplevelser har Färjestaden ett bra utbud av service. Här finns gott om butiker, caféer och restauranger – och blir du sugen på mer stadsliv tar du enkelt cykelfärjan eller bussen in till Kalmar.

Med havet och naturen runt hörnet

Från Brf Hemlängtan har du bara en kort cykeltur till både havet och det mysiga hamnområdet. Närmaste doppet tar du på Talluddens badplats, men du har heller inte långt till det populära badet i hamnen. I omgivningarna finns gott om fina vandringsleder där du kan njuta av den öländska naturen.

Nära shopping och service

I Färjestaden har du all service du behöver inom räckhåll. Den alldeles nya förskolan Bärnstenen ligger till exempel bara en kort promenad bort. Det samma gäller hälsocentralen, Smaragdskolan och sporthallen – granne med dessa håller också en ny högstadieskola på att byggas. Och till alla butiker på Ölands Köpstad är det bara ungefär 2 kilometer.

Aktiviteter för hela familjen

Förutom alla svalkande bad finns här också andra möjligheter till en aktiv fritid. Färjestaden har ett starkt föreningsliv med verksamhet inom flera sporter, innebandy är till exempel väldigt stort här. Föredrar du ett gympass har du flera alternativ att välja mellan, och den lokala golfbanan Saxnäs GK har ett gott rykte. Gillar du padel? Då cyklar du till fina Färjestadens Padel på en kvart.

Hela Kalmars utbud inom räckhåll

Vare sig du pendlar till jobb på fastlandet eller bara vill ha nära till den större stadens utbud ligger Färjestaden strategiskt placerat. Med bil tar du dig till Kalmar på ungefär en kvart. Med buss 404, eller cykelfärjan Dessi som går april-september, tar resan ungefär en halvtimme.

Projekt

Kommande försäljning

Brf Hemlängtan

Färjestaden

  • Antal bostäder 15 radhus
  • Säljstart Prel. vintern 2020/ 2021
  • Inflyttning Slutet 2022
Läs mer