Längtar du också till Öland?

Färjestaden har något för alla, menar fastighetsmäklare Philip Andersson på Svensk Fastighetsförmedling. Och han borde ju veta, eftersom han själv bor på orten. Här berättar Philip mer om Färjestaden, och de nya marklägenheterna i Brf Hemlängtan.

Något för alla

Förutom ett utmärkt läge med närhet till Kalmarsund, till naturupplevelser och till det stora utbudet i Kalmar har Färjestaden en hel del att erbjuda på hemmaplan.
– För att vara en mindre ort finns här ett bra, stort och roligt utbud. Inte minst av butiker, caféer och restauranger. Det som turismen för med sig blir en förmån för oss som bor här året runt, berättar Philip, som själv är bosatt i Färjestaden.

Philip Andersson, Mäklare på Svensk Fastighetsförmedling, ansvarig för Brf Hemlängtan

Efterlängtade marklägenheter

Men något som länge saknats är variation på bostadsutbudet. Utbudet av lägenheter är litet – och av marklägenheter ännu mindre. Men nu händer det saker. Alldeles i utkanten av Färjestaden växer ett helt nytt bostadsområde fram. Först ut var Brf Längtan som blev en riktig succé och som nu följs upp av grannkvarteret Brf Hemlängtan, med kanonfina treor i markplan. Alla med dubbla uteplatser, stora fönster som släpper in mycket ljus, rejäla förråd och gott om bekvämligheter.

– Det finns en stor efterfrågan på att bo bekymmersfritt i ett plan, och de här lägenheterna är dessutom både anpassade för moderna behov och tillgänglighetsanpassade. Här kan både ensamstående, barnfamiljer och seniorer trivas, säger Philip.

Rofyllt, trivsamt och bekvämt

Så, hur kommer det bli när det blir färdigt? Philip beskriver Brf Hemlängtan som ett rofyllt kvarter med en skön på landet-känsla.
– Det här blir ingen tråkig fyrkant till område, utan ett trivsamt grönt kvarter med både boulebana och inbjudande sittplatser. Bostäderna fördelas tre och tre – här finns inga långa längor – vilket dels ger möjlighet till lite större tomt för den som vill ha det, och dels bidrar till att ge kvarteret ett trivsamt och luftigt uttryck med gott om villakänsla.
Och att området ligger i utkanten av Färjestaden idag är ingen nackdel.

– Nej, dels är det ju inte alls långt till hamnen, centrum och alla butikerna på Ölands Köpstad ens idag, bara omkring två kilometer. Och dels kommer det här läget att vara centralt i framtiden. Det är här som Färjestaden växer, förklarar Philip.

Tid för roligare saker

I Brf Hemlängtan bor du bekvämt i bostadsrätt, något som ännu är ganska ovanligt i Färjestaden. Och dessutom får du ta del av alla fördelar med ett nybyggt boende.

– Här är allt nytt och fräscht med en gång, du behöver inte tänka på något underhåll under lång tid framöver, säger Philip.

Du får helt enkelt tid över till roligare saker. Här finns gott om olika idrottsaktiviteter, du har den vackra naturen på Alvaret på bekvämt avstånd och vill du gå på konsert eller teater eller helt enkelt är sugen på mer stadsliv tar du bara buss 404 eller cykelfärjan Dessie till Kalmar.

Philips Färjestaden-tips

Bageriet i hamnen – jättegott utbud, alldeles i närheten av cykelfärjan i det mysiga hamnområdet.

Hitta din egen strand – inget ont om de kommunala badplatserna, men det lönar sig att cykla lite till…

Saxnäs GK – vår lokala hemmabana håller hög klass.

Projekt

Kommande försäljning

Brf Hemlängtan

Färjestaden

  • Antal bostäder 15 radhus
  • Säljstart Prel. vintern 2020/ 2021
  • Inflyttning Slutet 2022
Läs mer