Varför välja Brf Hemlängtan?

Nybyggda marklägenheter med gott om villakänsla och ett riktigt fint läge i Färjestaden. Nära havet, naturen och staden – ja, faktiskt allt det goda som Öland har att erbjuda. Men, det slutar inte där. Läs mer om alla fördelar med Brf Hemlängtan här.

Succén fortsätter

Brf Hemlängtan blir faktiskt en uppföljare till grannkvarteret Brf Längtan. Samma typ av bostäder i form av bekväma och välplanerade marklägenheter – och samma fina design med en lika modern som naturnära känsla, inte minst tack vare inslag av levande gröna sedumtak. Här satsar vi också allt på den mest populära storleken: tre rum och kök. För hem av den här typen är efterlängtade, berättar projektutvecklare Elisabeth Berntsson.

Elisabeth Berntsson, ansvarig projektutvecklare på OBOS

– Ja, Brf Längtan sålde slut väldigt snabbt, och vi ser en stor efterfrågan efter fler. Det här är ett perfekt boende för väldigt många, vare sig man kommer från villan eller från lägenheten.

Läge för livsnjutare

Färjestaden växer så det knakar, det blir allt mer populärt att bo här och kommunen satsar också en hel del på ortens utveckling, inte minst i den här delen av staden. En ny förskola är precis invigd och bygget av en ny kommunal högstadieskola är i full gång, men utanför Brf Hemlängtans kvarter tar detaljplanen slut – och naturen tar vid.

– Det är väldigt fint att bo här, åt ena hållet har du nära till staden och havet och åt andra hållet breder de öppna åkrarna och fälten ut sig. Man kan säga att du har både staden och landsbygden som granne – och även Kalmar inom räckhåll, säger Elisabeth.

Så nära villakänslan du kan komma

Även om du formellt bor i lägenhet här är känslan så långt ifrån ett traditionellt flerbostadshus du kan komma. Snarare känns det som om du bor i ditt eget hus, fast i ett lite smidigare format. Eftersom bostäderna placeras i grupper om tre blir det också gott om gavellägen, för den som vill maxa villakänslan lite extra.

– Det här är så nära villakänslan du kan komma. Du har två fina uteplatser, en på framsidan och en på baksidan, och en egen liten trädgård att njuta av, förklarar Elisabeth.

Genomtänkta kvadratmetrar

Omtanken om detaljerna fortsätter inuti bostäderna, berättar Elisabeth. På 83 kvadratmetrar i ett plan ryms alla funktioner du behöver för att leva det goda livet. Den öppna planlösningen för kök och vardagsrum, med sina stora fönsterpartier är naturligtvis en höjdpunkt, men även de rejäla sovrummen och de fina förvaringsytorna förtjänar ett omnämnande, menar Elisabeth.

– Här finns både gott om vanliga garderober och en stor skjutdörrsgarderob från Elfa. Och självklart har varje bostad också ett eget förråd.

Väl valda detaljer

Förutom sina genomtänkta planlösningar kännetecknas bostäderna i Brf Hemlängtan av en god standard både när det gäller utrustning och materialval. Här blir det till exempel kakel och klinker i badrummet, klinkergolv i entré och fina trägolv i resten av bostaden. Ett fullutrustat kök med inredning från HTH och vitvaror från Siemens och badrum med både tvättmaskin och torktumlare ingår också.

– Och för den som vill sätta sin egen prägel på sitt nya hem finns det möjligheter att göra tillval, allt ifrån köksluckor och bänkskivor till att sätta in en mysig braskamin, tipsar Elisabeth.

Nytt, snyggt – och extra tryggt

Det är något visst med känslan att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut. Men ett nyproducerat boende i bostadsrättsform betyder också att du inte behöver oroa dig för obehagliga överraskningar, vare sig renoveringsmässiga eller ekonomiska sådana. Och att köpa bostadsrätt just här blir lite extra tryggt, menar Elisabeth.

– Vi planerar för att Brf Hemlängtan ska få kvalitetsmärkningen Trygg BRF, så att du kan känna dig extra säker på att du gör ett tryggt och bra köp.

Elisabeth, vem tror du kommer trivas bäst här?

Det här är hem som passar väldigt många. Från de äldre som vill sälja villan, till det unga paret som vill flytta ihop men inte känner sig redo för ett eget hus – men som ändå vill njuta av villakänslan. Någon kanske skaffar detta som sin extrabostad med planer att flytta hit permanent när pensionen närmar sig. Jag skulle säga att Brf Hemlängtan passar alla!

Projekt

Kommande försäljning

Brf Hemlängtan

Färjestaden

  • Antal bostäder 15 radhus
  • Säljstart Prel. vintern 2020/ 2021
  • Inflyttning Slutet 2022
Läs mer