Arbets- och bostadsmarknaden blomstrar i Kristinehamn!

I den lilla skärgårdsorten Kristinehamn bor drygt 17 000 invånare, som alla har en sak gemensamt. De bor i en liten stad vars arbets- och bostadsmarknad inte tycks ha påverkats nämnvärt av coronautbrottet. Johan Tjernström är mäklare på Svensk Fastighetsförmedling, och har hand om försäljningen av OBOS bostäder i projektet Brf Kajplatsen. Häng med när han berättar mer om hur han ser på utsikterna i Kristinehamn, nu och framåt.

Vad är din bild av bostadsmarknaden just nu i Kristinehamn
- Marknaden mår väldigt bra nu, och det ser vi främst genom en väldigt fin prisuppgång på både villor och bostadsrätter. All statistik vi får in talar sitt tydliga språk här, för att inte tala om att försäljningen går snabbt.

Johan Tjenström, ansvarig mäklare för Brf Kajplatsen

Vad tror du att det beror på att det går så pass bra?
- En viktig aspekt är att Kristinehamn inte har drabbats av försvunna arbetstillfällen, så som många andra orter har. Man satsar istället mer i kommunen. Till exempel ska Kristinehamn få ett nytt artilleriregemente, vilket kommer att ge 4-500 nya arbetstillfällen på orten. Dessutom kommer ett av EU:s beredskapslager för skyddsutrustning och sjukvårdsmateriel att placeras i Kristinehamn, vilket också ger ett ental nya arbetstillfällen. Allt detta har givetvis en positiv inverkan även på bostadsmarknaden.  

Tror du att kundernas köpmönster har förändrats i och med corona?
- Det tror jag. Många lägger hellre pengar på sitt eget boende nu än på att åka utomlands. Den privata bostaden har fått ett större värde, inte minst emotionellt. Vi märker också att det fortfarande finns köpkraft hos kunderna, även i de fall då man kanske har blivit permitterad i samband med corona. Det är först när arbetstillfällen går förlorade som det kan ha en negativ inverkan på kundernas köpvilja, och den risken ser vi inte i Kristinehamn.

I Brf Kajplatsen bygger OBOS bostadsrätter, hur ser marknaden ut för den typen av boende?

Bostadsmarknaden ser bra ut även för bostadsrätter, och just i Brf Kajplatsen byggs bostadsrätter med mycket villakänsla. Sen är nyproduktion någonting relativt nytt i Kristinehamn. Det är egentligen de senaste åren som vi har sett en ökning av just nyproduktion, och att det finns en efterfrågan där kunderna nu tycker att det är värt att investera.

Brf Kajplatsen säljstartade i våras, och hittills är sex av elva bostäder sålda. Är det bra?
- Jag skulle säga att på en mindre ort som Kristinehamn ändå är, så är det en god och stadig försäljning vi har haft i projektet. Försäljningen har varit jämn, och nu när vi dessutom byggstartar vet vi att det har en positiv inverkan på fortsatt försäljning.

Vilka är det som vill bo i Brf Kajplatsen?
- Alla som vill bo i bekväm bostadsrätt, men samtidigt få uppleva den äkta villakänslan. Här har vi tolv fina kedjehus på 120 kvm. Det är ett boende i två plan, med egen carport, uteplats och en lättskött trädgård. Dessutom är det prisvärda bostäder, som passar både förstagångsköpare och de som vill ha ett smidigare boende när barnen har flyttat hemifrån. Tack vare att det är nyproduktion är det dessutom i princip underhållsfritt i tio år. Man köper livskvalitet, helt enkelt.

Projekt

Försäljning pågår

Brf Kajplatsen

Kristinehamn, Sannakajen

  • Antal bostäder 12 kedjehus
  • Pris Från 2.145.000 kr
  • Inflyttning Våren 2022
Läs mer