Norr om paradiset byggs nu ännu ett paradis

På bekvämt gång- eller cykelavstånd från Älmhults centrum växer nu en helt ny stadsdel fram. Här i Västra Bökhult kommer det så småningom att finnas omkring 400 bostäder, mestadels i form av villor och parhus. Och radhus förstås – som här i Brf Körsbärsdalen, ett charmigt, grönt område med plats för både granngemenskap och privat livsnjutande.

Mycket att upptäcka runt hörnet

I Älmhult finns gott om förskolor, skolor, matbutiker och annat som får vardagen att fungera. Från Brf Körsbärsdalen tar du dig till all service i Älmhults trevliga centrum på bara 5-10 minuter på cykel – men du har lika nära till natursköna promenadstråk och svalkande bad i sjön Möckeln. Eller varför inte prova fiskelyckan?

Välplanerat för vardagslivet inomhus

Cecilia Krantz, Projektutvecklare på OBOS.

Här i Älmhult befinner vi oss i hjärtat av IKEA-land. Och det märks, för precis som ingen IKEA-pryl tillverkas utan eftertanke råder samma tankesätt i Brf Körsbärsdalen. Smarta planlösningar inomhus utnyttjar varenda kvadratmeter till max, oavsett om du väljer en bostad på 107 eller 120 kvm. Båda storlekarna är utrustade med alla bekvämligheter vi behöver i vardagen, inklusive egen tvättmaskin och torktumlare. Och en ljus, klassisk inredning lämnar utrymme för dig att sätta din egen prägel på ditt nya boende.

– Vår målsättning är att det ska vara bekvämt, enkelt och prisvärt att bo här, berättar Cecilia Krantz som är projektutvecklare hos oss på OBOS.

Och utomhus

Det är heller ingen slump att husen i kvarteret inte ligger placerade på en rak linje utan lite förskjutna från varandra. Förutom att det ser trevligt ut och skapar en känsla av liv och rörelse i fasaden, så fyller detta ”saxade” byggnadssätt också en viktig funktion.

– Det ger också mer privata ytor utomhus än vad som oftast finns i ett radhusområde. Framförallt på baksidan av husen där varje hushåll också har sin stora altan, förklarar Cecilia.

Plats för blomstrande gemenskap

När alla flyttar in samtidigt i ett nybyggt område är det lätt att få nya vänner för både stora och små. Förmodligen blir det lite extra enkelt i Brf Körsbärsdalen, eftersom här finns en naturlig mötesplats. På entrésidan av husen ligger nämligen en innergård, komplett med lekplats för barnen och sittplatser för trevliga pratstunder grannar emellan. Eller kanske bara för att sitta och titta på körsbärsträden som blommar så vackert under våren?

– Här tror vi att den unga familjen som söker sitt första boende kommer att trivas lika bra som paret som vill sälja villan, men ännu inte känner sig redo för en lägenhet, säger Cecilia.

Cecilias 3 tips i området

  • Ta ett dopp: det är jättenära till Bökhults badplats
  • Ta en promenad: upptäck alla fina strövområden i närheten
  • Ta en fika på byn, Älmhult har ett riktigt mysigt centrum

Projekt

Slutsålt

Brf Körsbärsdalen

Älmhult, Västra Bökhult

  • Kommun Älmhult
  • Antal bostäder 26 par- och radhus
  • Boarea 107-120 m²
  • Pris från 1 695 000 kr
  • Inflyttning Radhusen: April 2020 - Parhusen: Vintern 2020
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer