Längtar du också till Öland?

Färjestaden växer så det knakar och allt fler flyttar hit, både från Öland och från fastlandet. Vill du också hitta hem här? Läs vidare, för nu händer det spännande saker även på bostadsfronten. Fastighetsmäklare Philip Andersson på Svensk Fastighetsförmedling berättar mer.

Något för alla

Philip Andersson

Förutom ett utmärkt läge med närhet till Kalmarsund, till naturupplevelser och till det stora utbudet i Kalmar har Färjestaden en hel del att erbjuda på hemmaplan.

– För att vara en mindre ort finns här ett bra, stort och roligt utbud. Inte minst av butiker, caféer och restauranger. Det som turismen för med sig blir en förmån för oss som bor här året runt, berättar Philip, som själv är bosatt i Färjestaden.

Efterlängtade marklägenheter

Men något som länge saknats är variation på bostadsutbudet. Utbudet av lägenheter är litet – och av marklägenheter ännu mindre. Men nu händer det saker. Alldeles i utkanten av Färjestaden växer ett helt nytt bostadsområde fram. Här byggs nya bostäder för alla smaker, däribland Brf Längtan som erbjuder kanonfina tvåor, treor och fyror – i markplan! Alla med uteplatser i rätt väderstreck, stora fönster som släpper in mycket ljus, rejäla förråd och gott om bekvämligheter.

– Det finns en stor efterfrågan på att bo bekymmersfritt i ett plan, och de här lägenheterna är dessutom både anpassade för moderna behov och tillgänglighetsanpassade. Här kan både ensamstående, barnfamiljer och seniorer trivas, säger Philip.

Rofyllt, trivsamt och bekvämt

Så, hur kommer det bli när det blir färdigt? Philip beskriver Brf Längtan som ett rofyllt kvarter med en skön gårdskänsla.

– Det här blir ingen tråkig fyrkant till område. Här har man utnyttjat hela ytan och placerat bostäderna smart för att skapa en mysig känsla av olika rum i hela kvarteret.
Och att området ligger i utkanten av Färjestaden idag är ingen nackdel.
– Nej, dels är det ju inte alls långt till hamnen, centrum och alla butikerna på Ölands Köpstad ens idag, bara omkring två kilometer. Och dels kommer det här läget att vara centralt i framtiden. Det är här som Färjestaden växer, förklarar Philip.

Tid för roligare saker

I Brf Längtan bor du bekvämt i bostadsrätt, något som ännu är ganska ovanligt i Färjestaden. Och dessutom får du ta del av alla fördelar med ett nybyggt boende.
– Här är allt nytt och fräscht med en gång, du behöver inte tänka på något underhåll under lång tid framöver, säger Philip.
Du får helt enkelt tid över till roligare saker. Här finns gott om olika idrottsaktiviteter, du har den vackra naturen på Alvaret på bekvämt avstånd och vill du gå på konsert eller teater eller helt enkelt är sugen på mer stadsliv tar du bara buss 404 eller cykelfärjan Dessie till Kalmar.

Philips Färjestaden-tips

Bageriet i hamnen – jättegott utbud, alldeles i närheten av cykelfärjan i det mysiga hamnområdet.

Hitta din egen strand – inget ont om de kommunala badplatserna, men det lönar sig att cykla lite till…

Alvaret - inget är så vackert, rofyllt & intressant som Ölandska Alvaret!

Projekt

Slutsålt

Brf Längtan

Mörbylånga, Färjestaden

  • Kommun Mörbylånga
  • Antal bostäder 22 par- och radhus
  • Boarea 58-93 kvm
  • Inflyttning Prel. vintern 2020/2021
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer