Välkommen till ljuvliga Djurängen

Under hundratals år betade djuren från Skälby kungsgård här i området. När Ölandsbron började byggas på 1960-talet lades gården ner, och ett nytt bostadsområde började växa fram...

Idag är Djurängen ett omtyckt område med blandad bebyggelse, som upplevs som allt mer centralt i takt med att Kalmar växer. Men här bor du fortfarande lugnt och grönt, med fina strövområden runt knuten. Du har också nära till flera skolor och förskolor, inte minst alldeles nybyggda Djurängsskolan. In till stan tar du dig på ungefär en kvart, oavsett om du tar cykeln eller bussen.

En plats för vardagsliv och vardagslyx

Här bor du perfekt för både hundpromenader och joggingrundor, både Djurängsskogen och Skälby som också har en omtyckt 4H-gård finns på promenadavstånd. Vill du ta ett dopp har du flera badplatser på bekvämt cykelavstånd, till exempel Norrlidsbadet och Jutnabbens badplats. Du har också nära till allt som får vardagen att fungera, som flera stora matbutiker, skolor och förskolor. Men du har heller inte långt till shopping – hela Hansa Citys utbud finns på promenadavstånd, inklusive IKEA om du vill shoppa loss till ditt nya hem. Gillar du fotboll? Då kan vi tipsa om att du även har gångavstånd till Guldfågeln Arena.

 

Nära till en aktiv fritid

Skälby
Familjernas favorit! Från Brf Lyckan har du bekvämt promenadavstånd till detta fina grönområde med motionsspår, utegym och gott om aktiviteter året runt. Här finns också en populär 4H-gård och Kalmars största lekplats.

Norrlidsbadet

En cykeltur bort hittar du nyrenoverade Norrlidsbadet. Här kan du, förutom svalkande dopp, ta en löprunda, träna på utegymmet eller bada bastu.


Upplev Kalmar på cykel
Här bor du bra till för utflykter av alla slag: naturreservat, sevärdheter, badplatser – eller varför inte en tur till Öland? På kommunens hemsida hittar du cykelkartor med fina tips.

Nära till livsnjuteri

God mat
I Kalmar kan du äta riktigt gott. Förutom att du har nära till klassiska lunchrestaurangen Kroppkakan har du inte mindre än fem White Guide-listade restauranger att välja på. Liksom både lättillgänglig hämtpizza och annan snabbmat för dagar när matlagningsinspirationen inte är på topp.

Konst och kultur

Här har du stadens kulturliv på bekvämt avstånd. Se en utställning på något av Kalmars museer eller gallerier, en film på Saga (en av Sveriges äldsta biografer som fortfarande är i bruk) eller något evenemang på Kalmarsalen.

Fika för alla smaker

Här kan du både dricka finkaffe på något av de lyxiga caféerna inne istan – eller ta en utflykt till Kläckeberga Lantcafé, ett sommarcafé i en gammal skola i fantastiskt fin miljö. Under resten av året ordnas där också olika evenemang som mordgåtor och berättarkvällar.

Nära till allt, helt enkelt

Här har du det mesta du behöver i vardagen på hemmaplan. Men när du vill in till stan är det bara att hoppa på bussen, eller cykeln – du är framme på runt en kvart.

Projekt

Försäljning pågår

Brf Lyckan

Kalmar, Djurängen

  • Antal bostäder 21 enplansradhus
  • Pris Från 2 450 000 kr
  • Inflyttning Mars 2022
Läs mer