Bo där lagom är som allra bäst

I västra Nässjö hittar vi det nya området Norra Alsberg, som redan blivit ett populärt ställe att bo på, inte minst tack vare sin närhet till naturen, men också för att du har hela stadens utbud på lagom avstånd.

Med allt inom räckhåll

Här bor du bokstavligt talat i skogsbrynet, men ändå med tillgång till allt du behöver för en fungerade vardag. Målens förskola finns på promenadavstånd och du har flera stora matbutiker på lagom cykelavstånd. In till centrum tar du dig enkelt med cykel, buss och bil. Med cykel tar turen 10-15 minuter.

Och jobbar du på annan ort kan vi berätta att både Jönköping, Vaggeryd, Eksjö, Sävsjö och Vetlanda ligger inom pendlingsavstånd – till Jönköping tar resan ungefär en halvtimme med bil. Rätt så lagom, eller hur?

Levande kulturliv

Nässjö marknadsför sig själva som ”ett annat Småland”, och kommunen har verkligen en hel del att erbjuda. Här finns ett levande kulturutbud, med kulturhuset Pigalle som nav. Här kan du se en konstutställning, lyssna på intressanta föredrag, gå på konsert eller låta barnen gå loss i konsthallens verkstad. Vill du se en film står Bio Saga till tjänst, och missa heller inte Nässjös street art, staden är full av häftiga väggmålningar.

Mat för alla smaker

Nässjö har också gott om restauranger – från hämtpizza till fine dining. Och caféer likaså. När vi på OBOS är på väg till huvudkontoret i Myresjö brukar vi till exempel alltid stanna till på Thimons Konditori för en gofika. För dig som hellre vill laga till något gott i ditt nya, fina kök finns många fina gårdsbutiker runt omkring Nässjö – här kan du shoppa allt från kött, ägg och grönsaker till blommor och inredning.

Vacker vildmark och massor av aktiviteter

Nässjös vildmarksnatur påminner mer om det skotska höglandet än det traditionella Småland. Här växer sig granarna resliga och urskogen är bitvis helt orörd. Med andra ord: här finns goda förutsättningar för mäktiga naturupplevelser både sommar och vinter. Dessutom finns gott om aktiviteter för den aktiva familjen, från olika idrotter till fina motionsspår och en sprillans ny skatepark.

Härligheter runt knuten

Nära till en härlig fritid

Gillar du att svettas i motionsspåret? Föredrar du en konstutställning, eller kanske en riktigt bra konsert? Även om Nässjö är en mindre stad finns här ett stort utbud av aktiviteter för en meningsfull fritid för alla smaker. Här är bara några exempel.

Aktivitetsområdet

Vid sim- och sporthallen i Nässjö inbjuder aktivitetsområdet till spontanidrott. Här kan du spela basket, fotboll, beachvolleyboll, åka skateboard och mycket annat.

Kulturhuset Pigalle

Massor av kultur samlat i ett hus mitt i stan. Här är möten med samtidens konstnärer lika självklara som rockkonserter, familjeaktiviteter och litterära samtal. Kultur för alla smaker, helt enkelt.

Lövhult

I Lövhults naturreservat har Nässjöborna ägnat sig åt motion och friluftsliv ända sedan 1940-talet. Här kan du till exempel springa, cykla mountainbike, rida eller åka skidor. En självklar plats för den aktiva familjen, året runt.


Nära till smakupplevelser

Bästa fiket, godaste pizzan eller kanske den där alldeles speciella gårdsbutiken? Varje ort har sina smultronställen, som sätter guldkant på den gråaste av vardagar. Här tipsar vi om några, men vi är säkra på att du kommer att hitta dina egna favoriter i omgivningarna.

Vita Amandi

En gammal kyrka har blivit en fin restaurang som serverar vällagad mat där råvarorna får tala för sig själva. Här prioriteras lokalt, ekologiskt och i säsong, vilket gör att rätterna på menyn byts ut från dag till dag.

Caférangen

Den perfekta blandningen mellan ett café och en restaurang erbjuder bland annat populär after work-buffé på fredagar, brunch på lördagar och gott om roliga evenemang.

Congelato

Italiensk glass med småländska smaker. På Storgatan tillverkas varje morgon dagsfärsk italiensk gelato av lokala råvaror.