Unikt bostadsområde i vackra Västervik

Kanske är begreppet unikt lite uttjatat, men vi hittar faktiskt inget bättre ord för att beskriva detta. Granne med en av Sveriges mest välbesökta golfbanor, mitt i den vackra naturen, nära havet – och bara två kilometer från centrum – ligger Ekhagen. Här berättar Peter Billberg, ägare till Västerviks Golf AB och initiativtagare till området, om ett bostadsområde utöver det vanliga.

Från dröm till verklighet

Peter berättar att han började jobba med projektet redan 2002. Och nu är drömmen snart verklighet. 26 hektar mark är på god väg att förvandlas till Västerviks nya stadsdel. Här byggs flera olika sorters bostäder av flera olika bostadsutvecklare, från hyreslägenheter till egna villor, fördelat på 13 gator och 27 kvarter. Redan nästa år börjar de första familjerna att flytta in i området, som planerats noga för att passa en bred målgrupp.

– Det finns fem viktiga parametrar när man letar nytt boende: naturen (och allra helst havet), skolor och trygghet, sjukhus – och möjlighet till idrottsutövning. Här finns allt detta, förklarar Peter.

Nära naturupplevelser av alla slag

Bostadskvarteren ligger mitt i den vackra naturen, med fina vandringsleder runt knuten och havet alldeles i närheten. Västervik är en äkta skärgårdsstad, så här finns alla möjligheter till bad och båtliv – och massor av öar att upptäcka. Och du behöver inte vara golffantast för att trivas med att bo granne med en golfbana som har öppet året runt. 

– Golfbanans parkliknande natur ger en härlig känsla, säger Peter. Och golfrestaurangen serverar både mat och fika. Som en egen kvarterskrog, fast i ovanligt vacker miljö.

Tryggt boende för alla

Området är planerat med trygghet i fokus, berättar Peter. Till exempel byggs bara en infartsväg, vilket ger ett tryggt område med lite trafik. Belysning lyser upp hela bostadsområdet och självklart kommer det också att finnas en rolig lekplats för alla busiga barn. Och för dig som undrar om du kommer att bo på en byggarbetsplats under lång tid framöver har Peter ett lugnande besked: allt ska bli färdigt på ett par år.

– Vi samarbetar med flera olika aktörer för att få området klart så snabbt som möjligt, det här ska inte vara en byggarbetsplats i 15 års tid.

Ta bussen eller cykeln in till stan

Förskola finns redan i området, och en kort cykeltur eller bussresa bort ligger mysiga Västervik med all service, nöjen, restauranger och shopping

du kan önska. För att vara en mindre stad har Västervik ett stort och brett utbud av det mesta. Och även om det här är en stad som fördubblar sin befolkning under sommarmånaderna, precis om Torekov och Båstad, är Västervik högst levande året om, berättar Peter.

– Det är bra tryck i hela stan. Här händer mycket, Västervik är en riktigt bra stad att bo i.

Projekt

Försäljning pågår

Kv Hällmarken

Västervik, Ekhagen

  • Kommun Västervik
  • Antal bostäder 20 kedjehus och villor
  • Tomtarea 123-153 kvm
  • Pris Från 4 050 000 kr
  • Inflyttning Från Sommaren 2019
  • Upplåtelseform Äganderätt
Läs mer