Nära till vardagslyx

I Pukavik med omnejd finns massor att upptäcka, inte minst i form av fina naturupplevelser. Närheten till havet bjuder förstås in till såväl bad- som båtliv. Pukaviks båtklubb ligger bara ett par minuters promenad bort, där finns också en liten barnvänlig badstrand. Vi ska heller inte glömma fisket, dels på hemmaplan i Pukaviksbukten, men det är heller inte långt till det berömda laxfisket i Mörrumsån.

Nära till upplevelser

Längs med Mörrumsån går den fina Laxaleden som erbjuder 30 kilometer vandring genom Blekinges vackra natur. Och varför inte utforska skogarna med svampkorgen i högsta hugg? En söndagsutflykt till någon mysig ö, som Tjärö utanför Karlshamn eller Hanö utanför Sölvesborg är också ett härligt nöje. Och om du vill besöka en Sveriges största musikfestivaler, Sweden Rock Festival i Norje, kan du ta cykeln dit.

Nära till stadsliv av olika slag

Man skulle kunna tänka att Pukavik ligger lite avsides, men i själva verket är byn väldigt strategiskt placerad. Sedan omdragningen av E22 har Pukavik inte längre någon stor väg som går igenom byn, vilket bidrar till den lugna, mysiga atmosfären. Men du har fortfarande nära ut på nya vägen, vilket gör att du snabbt och enkelt tar dig både till pittoreska Sölvesborg och till det lite större utbudet i Karlshamn. Du når båda orterna på en kvart med bil, och föredrar du att åka buss går det också bra. Busshållplatsen ligger alldeles i närheten av området. Även till Olofström tar du dig på ungefär en kvart med bil, och lägger du på ytterligare 15 minuter så är du framme i Kristianstad.

Och ännu närmare till service

Allra närmast är det till Mörrum, där det finns både matbutiker, restauranger, bibliotek, förskolor och skola upp till årskurs 9. Mörrum finns också ett rikt föreningsliv med till exempel ridsport, badminton, konståkning och hockey. Och fotbollsverksamhet finns ännu mer lokalt, i klubben Björkenäs-Pukaviks IF.

Projekt

Slutsålt

Havsudden

Björkenäs, Pukavik

  • Kommun Karlshamn
  • Antal bostäder 5 villor
  • Boarea 95-156 m²
  • Inflyttning 2020
  • Upplåtelseform Äganderätt
Läs mer