Varför välja Åkerbruket Torget?

Vad sägs om ett hem för dig som vill äga din egen bostad, som tycker att hållbarhet och miljö är viktigt – och som vill bo lagom nära Malmö? Då säger vi välkommen till härliga Svedala och de Svanenmärkta radhusen i Åkerbruket Torget. Läs mer om alla deras fördelar här.

När lagom är som allra bäst

Det är något med oss svenskar och ordet lagom. Att lagom är bäst är liksom en del av den svenska folksjälen, och kanske är det en del av vad som gjort Svedala så populärt. Här bor du nämligen på en alldeles lagom stor ort, på lagom avstånd från Malmö – och flera andra större städer, berättar projektutvecklare Markus Topphem.

Markus Topphem, projektutvecklare på OBOS

– Här kommer du ut från stan, men inte för långt ut. Med bil når du Malmö på 15-20 minuter, du kommer smidigt in från rätt håll för att nå många stora arbetsplatser. Och du har smidig pendling även till Lund, Ystad – och Köpenhamn för den delen.

Trivsamt ute och inne

Som namnet antyder har dessa härliga radhus ett litet torg som närmaste granne. En trivsam mötesplats för alla som bor i området, men torget fungerar också som områdets inbjudande entré. För det här är ett område med det lilla extra, något som inte minst märks på radhusens genomtänkta planlösningar.

– En stor fördel är uppdelningen mellan privata och gemensamma ytor. På nedervåningen bjuder de öppna ytorna för kök och vardagsrum in till att umgås, och på övervåningen kan alla dra sig tillbaka till sin egen lilla grotta och få den där välbehövliga återhämtningen, förklarar Markus.

Utvalt, svanat och klart

När det kommer till utrustning och materialval får huden en god standard redan från början, och här behöver du heller inte krångla med massor av olika tillval – det du ser är vad du får. Förutom en sak, som kanske inte syns på ytan. De här husen kommer nämligen att bli Svanenmärkta. Det innebär förstås att de är byggda med extra omtanke om vår miljö – men också om din inomhusmiljö.

– Att bygga Svanenmärkt innebär att vi skruvar åt skruvarna lite hårdare när det gäller energiförbrukning, kvalitet och materialval. Ett Svanenmärkt hus är snäppet bättre i flera avseenden. Men framförallt kan du känna dig säker på att du vet exakt vad du får: ett hus som håller i längden och som är schysst både mot miljön och mot dig som bor här. Och allt finns noga dokumenterat, förklarar Markus.

Nytt, fräscht – och fritt

Det är något visst med känslan att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut. Allt är nytt och orört, och du behöver inte tänka på renoveringar eller ommålning av fasaden på ett bra tag framöver. Men när du vill piffa upp ditt nya hem är det fritt fram, att bo i äganderätt innebär att du äger din bostad och själv bestämmer över ditt hus. Du behöver du inte vänta på godkännande från någon bostadsrättsförening.

– Du ska välja bostad efter vad som passar ditt liv. De här radhusen passar dig som vill ha full rådighet över ditt hem, som bryr dig om hållbarhet och miljö – och som vill bo nytt och fräscht på lagom avstånd från Malmö, konstaterar Markus.

Topphem har ordet!

Om jag bodde här:

Då tänker jag att det är en fredagsmorgon, precis innan semestern. Jag går ner och sätter på kaffet som jag förstås dricker i solen på uteplatsen. Sedan gör jag mig i ordning för dagen i lugn och ro, för bilresan till jobbet tar inte mer än en kvart. På vägen dit funderar jag över vilken bana jag och mina goda vänner ska välja att golfa på imorgon, kanske blir det Bokskogen – det är ju inte mer än en kvart dit heller. När arbetsdagen är slut svänger jag förbi ICA på vägen hem och köper med något gott att lägga på grillen. Om det är min tur att hämta barnen tar jag lådcykeln, det är ju så nära. Sedan fixar vi middag, äter, pratar om dagen – och njuter av livet.

Vem tror du kommer trivas bäst här?

Jag tänker mig en medveten barnfamilj med 1-2, kanske 3, barn som vill flytta lagom långt ut från Malmö, som vill äga sin egen bostad – men som inte är sugna på ett renoveringsprojekt med vildvuxen jättetomt.

Projekt

Försäljning pågår

Åkerbruket Torget

Svedala, Svedala

  • Kommun Svedala
  • Antal bostäder 3 radhus
  • Pris Från 3.995.000 kr
  • Inflyttning December 2020
  • Upplåtelseform Äganderätt
Läs mer