Varför välja Brf Äppellunden?

Nybyggda parhus i både ett och två plan med alla tänkbara bekvämligheter, i ett familjärt kvarter som tar Tygelsjös trivsamma bykänsla vidare in i framtiden. Brf Äppellunden är något alldeles extra. Läs vidare, och se om du håller med.

Ett kvarter för alla

Brf Äppellunden blir första projektet ut i OBOS stora satsning på Tygelsjö Väster, och på sätt och vis kan man säga att det sätter tonen för vad som komma skall. Mångfald är nyckelordet, i bemärkelsen att här ska finnas hem för alla smaker, förklarar projektutvecklare Fredrik Löfberg.

– Två olika hustyper i föreningen gör kvarteret attraktivt för flera målgrupper. Tvåplanshusen kanske främst tilltalar familjer med flera barn, medan enplanshusen passar såväl den mindre familjen som det äldre paret som vill sälja villan till förmån för ett bekvämare boende.

Familjär bykänsla i fokus

Tygelsjö är en riktig skånsk by som fått växa i sin egen takt, vilket gör att den sköna bykänslan finns kvar. Det här arvet har varit en viktig del i planeringen av Brf Äppellunden. Resultatet blir en härlig mix av traditionellt och modernt, som passar väl in i sin omgivning. Ett familjärt kvarter fullt av informella små samlingspunkter.
– Husens putsade fasader med inslag av träpanel ger ett varmt och välkomnande intryck. Vi tänker oss ett kvarter fyllt av grönska, med klängväxter på husgavlar och – såklart – äppelträd. Mellan husen går en gångstig som binder samman området. Här ska barnen kunna springa fritt, utan att du behöver oroa dig för trafiken, säger Fredrik.

Optimala hus med god standard

Här i Brf Äppellunden har båda hustyperna sin utgångspunkt i befintliga, populära husmodeller, berättar Fredrik.

– Men här har vi lyssnat på vad kunderna vill ha, och förbättrat dem ytterligare. Här har vi gått från redan bra hus till optimala hus.

Oavsett vilket av husen du väljer får du ett välbyggt och välutrustat hem i bekväm bostadsrättsform. Bostäderna har en god standard redan från början, så du behöver inte göra en massa tillval om du inte vill. Men naturligtvis finns ändå tillvalsmöjligheter för dig som vill sätta extra egen prägel på ditt nya hem. Så vilket hus är det rätta för dig? Vi bad Fredrik lista några av höjdpunkterna med respektive husmodell.

Ett tryggt och bekvämt val

Det är något visst med känslan att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut. Men ett nyproducerat boende i bostadsrättsform betyder också att du inte behöver oroa dig för obehagliga överraskningar när det kommer till renovering och underhåll. Dessutom kan du glömma det där med stressiga budgivningar: här betalar du ett fast pris. Bekvämt, eller hur?
– Och när du köper din bostad av OBOS kan du vara säker på att föreningen får god ekonomi, avslutar Fredrik.

Om jag bodde här...

Då väljer jag att flytta in i tvåplanshuset, jag är ju flerbarnspappa. Det är lördag morgon, och resten av familjen sover fortfarande gott där uppe. Barnen är trötta efter skolveckan, och kanske kan fredagsmyset framför Idol också ha något med saken att göra. Men jag är som alltid morgonpigg, så jag fixar mig en kopp kaffe och går ut på altanen.

Idag står cykelfest i byn på schemat och jag och min fru ska fixa förrätt och fördrink. Så efter frukost tar vi bilen till Emporia för att handla, och visst – det blir lite fönstershoppande också. När vi kommer hem lagar vi mat tillsammans i vårt nya, fina kök, robotgräsklipparen fixar gräsmattan, och eftersom jag är bannlyst från tvättstugan efter lite för många incidenter passar frun på att köra en maskin eller två. Det blir en del tvätt i en aktiv barnfamilj…

Dagen går snabbt, och vips är det dags att göra oss i ordning för kvällen. Jag sänder ett varmt tack till den som kom på tanken med två badrum i huset. På väg till festen konstaterar vi att det ju är så nära att vi inte ens behövt cyklarna – men lite senare på kvällen kommer de ändå till användning. För denna fantastiska kväll avslutas på bästa tänkbara sätt: med ett kvällsdopp i havet!

Vad är det bästa med jobbet?

Det absolut roligaste är att faktiskt få vara med och skapa någons framtid. Det är lätt att bli förälskad i projekten, och jag är väldigt stolt över jobbet vi gör. Tänk att om fem år kunna åka förbi projektet med mina barn och säga ”här har pappa varit med och tagit fram husen”.

- Fredrik Löfberg, projektutvecklare

Recept

Äppelkakan: en skånsk tradition

Som namnet Brf Äppellunden antyder kommer äppelträd att bli kvarterets signum. Vi gissar att det kommer att bli en och annan äppelkaka till grannfikan. Här delar vi med oss av ett recept från Cajsa Wargs kokbok från 1755.

Recept på äppelkaka

Har vi fångat ditt intresse?

Gör en intresseanmälan i detta formulär så kontaktar vi dig och berättar mer!

Projekt

Slutsålt

Brf Äppellunden

Tygelsjö, Tygelsjö Väster

  • Kommun Malmö
  • Antal bostäder 38 bostäder
  • Boarea 98-133 kvm
  • Pris Från 3 095 000 kr
  • Inflyttning Prel. Hösten/vintern 2021
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer