Mycket på gång i Kristianstad

Mäklare Eva Kraft arbetar på Mäklarringen som OBOS samarbetar med i försäljningen av Brf Åsumtorp. Hon berättar mer om hur utvecklingen i området och Kristianstad ser ut.

Brf Åsumtorp byggs på området Norra Åsum, som ligger strax söder om Kristianstad. Staden går att jämställa med flera andra typiskt medelstora städer i Sverige – som Halmstad eller Växjö. Och mäklare Eva Kraft ser potentialen i staden som har fått sitt namn av danske kung Kristian IV.
- Går man tillbaka och tittar på läget i nordöstra Skåne för cirka tio år sedan så var det ganska svalt, säger Eva. Men tack vare Högskolan Kristianstads utveckling under de senaste tio åren blomstrade staden – och gör fortfarande! Skolan har väldigt gott renommé och till följd av studenter som vallfärdar har arbetsplatser skapats i staden.

Här når man de större städerna inom en timme och när E22:an inom kort är färdigbyggd blir det ännu smidigare att pendla med bil. 

Även om det idag finns gott om arbetstillfällen i Kristianstad så väljer många att pendla med anledning av stadens strategiska läge nära Malmö och Lund. 

- Kommunikationerna är mycket goda, säger Eva. Här når man de större städerna inom en timme och när E22:an inom kort är färdigbyggd blir det ännu smidigare att pendla med bil. Samtidigt får man så mycket mer livskvalitet i Norra Åsum än om man bosätter sig i en förort till Malmö.

Härliga uflyktsmål

I Norra Åsum präglas omgivningarna av närhet till både vackra skogar med strövområden och Hanöbuktens sandstränder. Härliga utflyktsmål som Vattenriket och Åsums Ängar ligger på bekvämt avstånd från Brf Åsumtorp.
- Ja närheten till det mesta måste vara guld värt, kanske framför allt för barnfamiljer, säger Eva. Just att bara kunna ge sig ut med bilen och vara framme max 20 minuter senare oavsett om det är shopping eller naturupplevelser som lockar.

Få platser har så rik och varierad natur som Kristianstads Vattenrike.

Och utvecklingen i Kristianstad är tydlig. I mars 2018 beslutade kommunstyrelsen att satsa 2,6 miljoner på en 14 mil lång Skåneled genom Vattenriket – och med ett anslag på 655 000 kronor innebär det glada nyheter för alla friluftsälskare.
- Få platser har så rik och varierad natur som Kristianstads Vattenrike, säger Eva. I och med den nya leden och pengarna så kommer man att kunna förbättra förutsättningarna för friluftsliv i området. Det kommer säkert också att skapa arbetstillfällen i och med besöksnäringen.

Shoppingområde kommer bli besöksmål

I Kristianstad byggs också ett stort handelsområde – C4 Shopping – som enligt visionen ska bli östra Skånes främsta handelsområde, men också ett av landets bästa köpcentra i sitt slag. Handelsområdet beräknas öppna under hösten 2018 och kommer att rymma ett 30-tal butiker.
- När centret står klart blir det garanterat ett populärt besöksmål för alla som vill kunna njuta av högklassig shopping utan att behöva åka till Malmö eller Lund, säger Eva.

Även de som tycker om att ta med familjen till badhuset kommer att kunna dra på smilbanden lite extra, då planeringen är i full gång för ett nytt badhus i staden som kommer att stå klart vid årsskiftet 2021/2022.
- Det är egentligen för tidigt att prata detaljer för detta ännu, säger Eva. Men kommunen satsar mycket pengar på detta projekt, så det borde inte bli annat än succé när det står färdigt. Ett bra badhus gör mycket för en kommuns attraktionsvärde.

Foto i toppen av sidan: Kristianstads Kommun - Per Gustafsson

Projekt

Slutsålt

Brf Åsumtorp

Kristianstad, Norra Åsum

  • Kommun Kristianstad
  • Antal bostäder 20 parhus
  • Boarea 107 m²
  • Inflyttning Vintern 2019
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer