Två ska bli ett i Norra Åsum

I Höst är det äntligen dags för Roger Svensson och särbon Linda Eriksson att flytta in i sitt efterlängtade parhus i Brf Åsumtorp. För Roger blir det inte bara ett nytt hus, utan även en ny stad, ja – ett helt nytt landskap till och med. Vi tog en pratstund med honom för att höra hur det kom sig att paret valde just det här huset för att starta sitt gemensamma liv i.

Läget, priset och området

– Ja, det blir mycket nytt, men allt känns ändå inte helt främmande. Att flytta till Kristianstad blev ett ganska naturligt val, jag har ju bott hos Linda på deltid och jobbar ju redan en del härifrån, berättar Roger. Idag bor Roger i lägenhet i Göteborg, medan Linda bor i villa strax utanför Kristianstad. Paret började leta efter ett gemensamt boende för snart ett år sedan, allt från villor till lägenheter mitt i stan. Men nyproduktion framstod till sist som det mest attraktiva valet.

– Ja, vi tittade verkligen på allt, men vi fastnade för det här huset på grund av läget, priset och området, berättar Roger.

Hus i perfekt storlek

Norra Åsum ligger cirka 5 kilometer från centrala Kristianstad, ett helt okej avstånd, menar Roger. Men det var inte området i sig som avgjorde saken – utan huset. Storleken, både på huset och på ytorna utomhus tilltalade både Roger och Linda.
– Här får vi mycket boende per kvadratmeter och det passar oss perfekt! Vi har varit i visningshuset i Burlöv flera gånger och tittat, och det känns mer och mer rätt för varje gång, säger Roger.

Öppna ytor och underhållsfritt

Paret tycker att planlösningen på nedervåningen, med öppet mellan kök och vardagsrum är en av husets största fördelar. Det är ju där allt händer, menar Roger. Och så att huset är alldeles nytt, förstås.

– Jag har bott i nyproduktion tidigare och har bara gott att säga om det. Och Linda i sin tur har bott länge i villa med allt vad det innebär av fixande och underhåll. Det ska bli skönt att flytta in i något som är 110% funkis och underhållsfritt, menar Roger.

Den som väntar på något gott

Eftersom Roger och Linda bestämde sig tidigt i projektet har väntan förstås ibland känts lång, även om de tycker att de fått bra, löpande information under tiden. När vi frågar Roger vad han mest ser fram emot med flytten är det helheten, säger han. Att de två ska bli ett och bo tillsammans under ett tak.
– Det ska bli skönt att få en fast punkt i tillvaron, sedan kommer det förstås att bli ett pusslande för att få ihop två liv: men det är ett pussel som blir kul att lägga.

Projekt

Slutsålt

Brf Åsumtorp

Kristianstad, Norra Åsum

  • Kommun Kristianstad
  • Antal bostäder 20 parhus
  • Boarea 107 m²
  • Inflyttning Vintern 2019
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer