Brf Bullerbyn bjuder Bara på det bästa!

Föreningen med det pittoreska namnet blir en naturlig fortsättning av populära projektet Brf Bara Backar.

OBOS har byggt mycket tidigare i Bara

Lättskött, bekvämt och barnvänligt är nyckelorden för Brf Bullerbyn i lilla men expansiva Bara i Svedala Kommun. Här trivs kanske framför allt den unga barnfamiljen som letar efter ett harmoniskt och tryggt läge, nära Malmö, i ett populärt område med tillgång till både förskolor, skolor, service, handel och natur.

Emma Stålhammar, projektutvecklare på OBOS.

- Vi har byggt mycket i området tidigare, säger projektutvecklare Emma Stålhammar. Bara Villakulle med 15 villor är helt slutsålt, och sedan har vi även Brf Bara Backar med 31 bostadsrätter som par- och radhus. Det är succén i det projektet som man kan säga att vi bygger vidare på här.

Brf Bullerbyn ligger precis i anslutning till Brf Bara Backar, och blir 17 par- och radhus i storlekarna 107 och 120 kvm, precis som i grannprojektet. Husen byggs utifrån koncernens smarta koncept Start Living – volymhus som tillverkas i fabrik och sätts ihop på byggplatsen. Tomterna är finplanerade vilket betyder att både gräsmatta, trädäck och avgränsande häck står färdigt vid inflyttning.

- Det är moderna bostäder för familjer som har mycket i vardagen och som uppskattar att få både tid och pengar över till annat.

Beroende på om man väljer ett hus på 107 eller 120 kvm så får man 4-5 rum och kök, med en härlig öppen planlösning på entréplan och de mer privata ytorna på andra plan. Gemensamt för alla bostäderna är att de har en bra grundstandard. - Vi vill att de som flyttar in här ska känna att de får ett riktigt nytt och fräscht boende, och dessutom för en bra peng.

Grönytor, träd och buskar

Kvarteret Brf Bullerbyn blir ett trivsamt och variationsrikt kvarter, där de 17 bostäderna fördelas på sju huskroppar med två till tre bostäder i varje. Mellan husen slingrar små gångvägar - och grönytor, träd och buskar samt sedumtak på miljöhus och förrådsbyggnader hjälper till att göra området till en fröjd för ögat.

För att få bort biltrafik runt och framför själva bostäderna har vi valt att göra en större gemensam parkering.  Allt för att det ska kännas enkelt och naturligt att röra sig i området. Det gör ju även att det blir tryggt för barnen.

Projektet beräknas säljstarta under senhösten 2018, och målet är att det ska stå klart för inflyttning kring årsskiftet 2019/2020. På frågan om hur Brf Bullerbyn fick sitt namn skrattar Emma till svar:

- Tja, min kollega Eva tyckte att det lät fint. Och så har vi ju Bara Villakulle i samma område, så vi tyckte nog att det behövdes en Bullerby också. Nu ser vi fram emot när de första familjerna flyttar in och fyller kvarteret med barnskratt, så är ju bilden komplett.   

Brf Bullerbyn

Vi bygger vidare på succén!

Nu bygger vi vidare i det populära området Bara i Svedala! OBOS planerar för 17 moderna par- och radhus. Här bor du i vackra omgivningar och med naturen runt knuten.

Läs allt om projektet här!