Hur är det att bo i Sundsstrand, egentligen?

Att Sundsstrand har ett oslagbart vackert läge kan alla hålla med om. Men hur är det att bo här? Härligt, menar David Magnusson, fotbollsfantast och fastighetsmäklare på Länsförsäkringar fastighetsförmedling – som själv är uppvuxen i närheten.

Från skog till område med utsikt

När David var liten bodde familjen i närliggande Ammenäs, granne med morföräldrarnas bondgård. På den tiden fanns inget Sundsstrand, istället sträckte sig Sundsskogen över hela området, berättar David.
– Morfar skulle nog blivit förvånad över alla bostäder som byggts här, men jag tycker det har blivit otroligt fräckt. Speciellt när man står här uppe på höjden och ser ut över området, man tror inte sådana vyer kan finnas. Att bo så här fint, till ett förmånligt pris: det här kan bli din drömplats för resten av livet.

Lätt att få vardagen att fungera

Att bo så här vackert vid havet kan förstås innebära att vardagspusslet blir lite mer komplicerat. Men så behöver inte alls vara fallet här, menar David. Förskola finns i området, skolbussen tar de större barnen till Forshällaskolan eller vidare till högstadium och gymnasium inne i stan. Storhandlar gör du lämpligen på Torp, bara en kort bilresa bort, och en nybyggd cykelväg tar dig in till Uddevalla centrum på en kvart, med bil är du framme på 10-15 minuter. Vill du hellre ta bussen har du bara fem minuters promenad till hållplatsen.

– Och till Göteborg tar resan 50 minuter med bil, eller en dryg timme med tåg. Att hoppa på i Ljungskile är smartast, där finns en riktigt bra pendelparkering, tipsar David.

Lätt att få en härlig fritid

Svampplockning, skogspromenader och svalkande dopp – vem gillar inte den typen av vardagslyx? Här i Sundsstrand bor du granne med allt sådant, berättar David.
– Här kan du bara gå rakt ner och bada. På tio minuters promenad når du till exempel alla fina badställen vid gamla Sund.
Spelar någon i familjen fotboll? Då är det nära till Groheds IF som både har en aktiv ungdomsverksamhet och ett seniorlag i division 5, berättar David, som är en av föreningens eldsjälar. Om det istället är hästar som är grejen finns även Uddevalla Ryttarförening i närheten.

En plats som är härlig att komma hem till

Vill du ta en bit mat på nära håll har du bekvämt cykelavstånd till populära Snäckan vid Gustavsberg.
– Missa heller inte Cowboy Pizza i Råssbyn, bara ett par minuter bort med bilen. De har Uddevallas bästa kebabsås, helt grym, tipsar David
Men David vill också slå ett slag för mysiga Ljungskile. Besök vackra Silverfallet, vandra runt Skarsjön och ät gott på Musselbaren eller Laxbutiken. Eller, gör som David: se på fotboll.
– Javisst, här bjuds på fotboll i toppklass varannan helg. Ljungskile är mitt favoritlag i hela världen!
Och när du varit ute på utflykt en dag är det skönt att komma hem till Sundsstrand igen.
– Att komma hit känns som att komma hem, den känslan vill jag att alla ska få känna, avslutar David.